Livestream: Badr Hari tegen James McSweeney op Glory 88 kijk je hier

Show & Tel
Livestream: Badr Hari tegen James McSweeney op Glory 88 kijk je hier
Show & Tel

Livestream: Badr Hari tegen James McSweeney op Glory 88 kijk je hier

Livestream: Badr Hari tegen James McSweeney op Glory 88 kijk je hier

Het langverwachte gevecht tussen Badr Hari en James McSweeney vindt eindelijk plaats op zaterdag 9 september tijdens het GLORY 88-evenement.

Badr vs McSweeney

De tegenstander van Badr is de veteraan McSweeney, die naar eigen zeggen maandenlang de Marokkaanse topvechter heeft bestudeerd en hem nu beter zegt te kennen dan Hari zichzelf kent. "Ik weet wat zijn favoriete combinaties zijn en hoe hij aanvalt. Ik ben geobsedeerd geraakt en dat motiveert me," aldus McSweeney.

'Ik sla Badr knockout'

Het was een droom voor McSweeney om tegen Hari te vechten. Die kans leek verloren toen Hari vorig jaar met pensioen ging. Echter kreeg McSweeney een telefoontje en nu komt zijn droom uit. "Ik ga hem knock-out slaan," belooft McSweeney, die ter voorbereiding veel heeft getraind met Alistair Overeem.

Waar kun je Badr kijken?

Vroeger werden de wedstrijden van Glory uitgezonden op Ziggo Sport en Veronica, daarna stapten ze over op een pay-per-view-model, waarbij je rond de 20 euro kwijt was per wedstrijd. Dit was geen daverend succes, maar gelukkig voorkwam Videoland dat de vechtsportorganisatie de handdoek in de ring hoefde te gooien. Daarom is de gehele fight card te bekijken op de streamingdienst Videoland.

Wie is Badr Hari?

Badr Hari werd geboren op 8 december 1984 in Amsterdam. Zijn ouders komen oorspronkelijk uit Kenitra, een stad in Marokko. Badr groeide op in Amsterdam en had al op jonge leeftijd interesse in vechtsporten. Zijn vader stuurde hem naar een kickboksschool om zichzelf te kunnen verdedigen.

Carrière

Badr Hari heeft in zijn carrière vele hoogtepunten gekend. Hij heeft een indrukwekkend record van 106 overwinningen en 16 verliezen, waarvan 92 door knock-out. Hij heeft tegen enkele van de beste zwaargewicht kickboksers ter wereld gevochten, waaronder Semmy Schilt, Peter Aerts, Stefan Leko en Gokhan Saki. Badr staat momenteel op de zesde plaats in de zwaargewicht ranglijst.

Controverses 

Hij heeft ook deelgenomen aan verschillende grote evenementen zoals K-1, It's Showtime en natuurlijk Glory. Zijn gevechten trekken altijd veel aandacht en zijn vaak het hoogtepunt van het evenement. In Nederland is hij bekend om zowel zijn prestaties als zijn controverses, maar in Marokko wordt hij gezien als een nationaal icoon. Hij is een van de meest bekende sporters van het land en wordt vaak in de media besproken.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties