Officieel: Nederland is helemaal klaar met Nick & Simon

Show & Tel
Officieel: Nederland is helemaal klaar met Nick & Simon
© BSR Agency
Show & Tel

Officieel: Nederland is helemaal klaar met Nick & Simon

Officieel: Nederland is helemaal klaar met Nick & Simon
© BSR Agency

Nick Schilder, Simon Keizer en Kees tol wreven zich in de handjes toen ze hoorden dat ze samen nieuw programma Nick, Simon en Kees mochten maken. Alleen liep dit alles niet zo soepel als ze gedacht hadden.

Treurige score

In het nieuwe seizoen van hun programma gaat het drietal het levensverhaal van Engelse band The Beatles na. Slaat goed aan, zou je denken, maar niets is minder waar. Er keken naar de tweede aflevering slechts 555 duizend mensen; een zeer treurige score op de grootste tv-zender van ons land. Het wordt namelijk uitgezonden op NPO. Kijkcijfer specialist Tina Nijkamp zegt over deze cijfers: 'Bij slechte kijkcijfers na een tweede aflevering is de standaardzin als je bij een zender werkt: ‘Dit gaat niet meer goed komen''.

Allerlaatste programma

Het verbaast Tina dat Nick gelijktijdig met zijn eigen programma gewoon bij de talkshow van Eva Jinek aan tafel zat. 'Zegt dat niet genoeg over dat deze Beatles-serie waarschijnlijk ook het allerlaatste programma is van Nick & Simon? Want eigenlijk zeg je dan als Nick ook: ik ga verder met mijn toekomst en dat hele Beatles-programma en de tv-carrière met Simon is voor mij iets uit het verleden en dus minder belangrijk. Nick solo scoorde bij Jinek in ieder geval wel hoger: 597 duizend kijkers.'

Geen gunfactor meer

Nick en Simon zijn als zangduo ook al uit elkaar. Mensen vragen zich af of hun carrière samen als programma makers dan niet ook officieel kapot is. Bridget Maasland zei in de nieuwste RTL Boulevard Podcast aflevering: 'Zal het er niet meer mee te maken hebben dat Nick & Simon onlangs uit elkaar zijn gegaan en dat het publiek het toch niet helemaal pikt dat ze dan weer samen, ook zingend, op tv te zien zijn? Ook al is het in een ander concept en is het ook met Kees Tol… De gunfactor is misschien verminderd.'

Kijkcijferramp

Collega Rob Goossens antwoordt: 'Ik ben toch inderdaad bang dat dat de belangrijkste verklaring is voor deze kijkcijferramp, want dat is het. Ze zullen echt bij zichzelf te rade moeten gaan. Het moet een gigantische realitycheck voor die drie mannen zijn'. Het lijkt er dus op dat de Nederlandse populatie écht klaar is met dit duo. Beter dus voor het paar om op alle gebieden solo verder te gaan, want dat werkt blijkbaar wel.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties