Poetin roept Israël en Hamas op tot wapenstilstand (video)

Show & Tel
Poetin roept Israël en Hamas op tot wapenstilstand (video)
Show & Tel

Poetin roept Israël en Hamas op tot wapenstilstand (video)

Poetin roept Israël en Hamas op tot wapenstilstand (video)

Russische president Poetin heeft in telefoongesprekken verschillende leiders opgeroepen tot een staakt-het-vuren in de oorlog tussen Israël en Hamas. Ook moet er rekening worden gehouden met de belangen van de Palestijnen, vindt hij. “De VS hebben de belangen van de Palestijnen genegeerd, inclusief de noodzaak van een onafhankelijke Palestijnse staat.”

Poetin sprak de Iraanse president Raisi, de Syrische president Assad, de Egyptische president Sisi, de Palestijnse president Abbas en de Israëlische premier Netanyahu. Ook is Poetin van mening dat het geweld tegen de burgers in de Gazastrook moet stoppen.

'Laat kinderen en vrouwen met rust'

In een video is te zien hoe hij zich uitspreekt over de huidige situatie. "Wat er gaande is, is verschrikkelijk. We begrijpen dat er een hoop escalaties zijn van beiden kanten, maar ongeacht hoe groot de escalatie, ze moeten het aantal burgerslachtoffers minimaliseren en verlagen,'' zegt hij. Daaraan voegt hij toe: "Slachtoffers als vrouwen, kinderen en ouderen... Als mannen besluiten te willen vechten, laat ze tegen elkaar vechten. Laat vrouwen en kinderen met rust. Dit geldt voor beide kanten."

Niet iedereen loopt warm van de quasi-vredelievende speech van Poetin. "Geef eerst zelf het goede voorbeeld pannenkoek,'' schrijft iemand onder de video die wordt gedeeld op sociale media. Een ander: "Hypocriet ten top deze man."

Bekijk zijn betoog hieronder:

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties