Rtl en Talpa mogen niet fuseren

Show & Tel
Rtl en Talpa mogen niet fuseren

Rtl en Talpa mogen niet fuseren

Rtl en Talpa mogen niet fuseren

De grote samenvoeging van de televisiebedrijven is van de baan. Ruim een jaar na de aankondiging steekt toezichthouder ACM een stokje voor de plannen.

Een blauwe maandag voor John de Mol (Talpa) en RTL Nederland dus. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) opperde eerder al dat de fusie voor adverteerders, producenten en distributeurs nadelig zal uitpakken, waarop de bedrijven een aangepast plan mochten inleveren, maar ook daar ziet men geen heil in.

Markttoets 

RTL reageert: "De ACM heeft RTL en Talpa laten weten dat de markttoets haar bezwaren onvoldoende heeft weggenomen. Hierdoor stopt het huidige fusieproces. ACM heeft waarschijnlijk enkele weken nodig om het formele besluit af te ronden."

Volgens Talpa-eigenaar John de Mol was de fusie noodzakelijk om de strijd met Amerikaanse techgiganten en streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime aan te gaan.

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties