Sander Schimmelpinninck overspoeld door doodsbedreigingen na bizarre uitspraak

Show & Tel
Sander Schimmelpinninck overspoeld door doodsbedreigingen na bizarre uitspraak
Show & Tel

Sander Schimmelpinninck overspoeld door doodsbedreigingen na bizarre uitspraak

Sander Schimmelpinninck overspoeld door doodsbedreigingen na bizarre uitspraak

Sander Schimmelpenninck en zijn podcastkompaan Jaap Reesema zijn flink het haasje. Dit omdat ze zich hebben uitgelaten over woonwagenkampbewoners. De autoriteiten durven volgens hen niet tegen dit soort lui op te treden, simpelweg omdat ze 'gevaarlijk' zijn. Een uitspraak die Sander misschien beter had kunnen inslikken.

Permanente bewoning

In de podcast discussiëren Jaap en Sander over verschillende maatschappelijke kwesties. Deze week kwamen woonwagenbewoners aan bod. Zo begint Sander: "Wat wel heel Nederlands is, is gewoon die permanente bewoning van woonwagenkampen en de vermenging van die Peter Gillis-kampen."

Jaap vult Sander verder aan: "Die echte woonwagenbewoners worden altijd het hand boven het hoofd gehouden, dat wordt oogluikend sowieso toegestaan", als Sander tussendoor komt: "Omdat ze gewoon gevaarlijk zijn!" Gaat Jaap verder: "Ze hebben er gewoon geen zin in. Dat vind ik ook weer heel Nederlands, elke gemeente mag weer zelf bepalen of ze optreden of niet."

'Wij zijn gevaarlijk'

Antonio Holsken, die je kunt kennen van het programma Bij Ons Op Het Kamp reageert op Instagram, op het fragment uit de podcast. Zo schrijft hij bij de video: "Jaap Reesema en Sander Schimmelpennick zijn geen fan van mensen op een woonwagenkamp, komt goed uit, wij niet van hen. We zijn trots op wie we zijn!"

Piet Junior, ook wel bekend als 'de reizende rapper', deelt het podcastfragment en schrijft cynisch: "Wij zijn hartstikke gevaarlijk ! Dus pas goed op als je één van ons in het wild ziet."

Agressief nep-slachtofferschap

Door de post van Piet gaat Sander helemaal door het lint. Het irriteert hem mateloos dat de rapper het fragment heeft gedeeld op zijn Threads-kanaal. "Flauw. Gesprek gaat helemaal niet over woonwagenkamp maar over campings. En dan dit eruit knippen om jezelf een misplaatst slachtofferschap aan te meten. Wat een aanstellerij. En dankzij jou krijgen Jaap en ik de hele dag doodsbedreigingen,'' reageert de briezende podcastkakker. "Het is bizar hoe mensen de hele dag het internet afspeuren naar iets waardoor ze zich gekwetst voelen, dan vervolgens daar een fragmentje van knippen en daarmee hun hele achterban ophitsen. Agressief nep-slachtofferschap."

Doodsbedreigingen

De rijmende woonwagenpiet laat zich niet kennen: "Misschien moet je dan eerst leren wat het verschil is tussen een Woonwagenkamp en een camping. En geloof mij ik heb dit fragment niet zelf gevonden dit kreeg ik doorgestuurd, het laatste wat ik doe is die sneue podcast van jullie bekijken waarin jullie verheven neerkijken op andere mensen. Om te kotsen." Hij vervolgt: "En die doodsbedreigingen komen echt niet door mijn post met 8 likes."

Sander: "Nee, maar die komen wel doordat iedereen tegenwoordig zo gretig is om zich gekwetst te voelen en dit soort onzin rondpompt. En daar doe jij aan mee."

Inmiddels heeft Schimmelpenninck het onderstaande fragment uit de podcast verwijderd:

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties