Schandalig: zóveel belastinggeld gaat er naar de blauwe gilets van Arjen Lubach

Show & Tel
Schandalig: zóveel belastinggeld gaat er naar de blauwe gilets van Arjen Lubach
Show & Tel

Schandalig: zóveel belastinggeld gaat er naar de blauwe gilets van Arjen Lubach

Schandalig: zóveel belastinggeld gaat er naar de blauwe gilets van Arjen Lubach

De gigantische giletjes-garderobe van Arjen Lubach kost de Nederlander jaarlijks duizenden belastingcenten, zo meldt showbizzdeskundige Victor Vlam. “Een styliste legt die klaar.”

Arjen Lubach en zijn onaantastbare gilet zijn terug op de beeldbuis voor een nieuw seizoen van zijn programma de Avondshow. Het is veel mensen al opgevallen dat de kuif zijn gloriejaren erop heeft zitten. “Arjen is het vijfde seizoen begonnen met een aanmerkelijk korter kapsel. Een minder grote kuif”, zegt Victor in de podcast De Communicado’s.

Dag in, dag uit

Volgens Vlam had de kuif niet hoeven krimpen en is het juist de enorme hoeveelheid giletjes die mag worden uitgedund. “Wat niet is veranderd, is het gilet van Arjen. Het is zo dat we nu al meer dan twee jaar aankijken tegen een donkerblauw gilet dat hij dag in dag uit draagt. Het is áltijd dat donkerblauwe gilet. Er zijn meerdere kleuren blauw, maar hij kiest altijd donkerblauw.”

Wat vindt co-host Lars Duursma daarvan? “Dit laat vooral voor mij zien hoeveel eenvoudiger mannen het hebben op tv dan vrouwen, want probeer je eens voor te stellen dat we een vrouwelijke presentator zouden hebben die al twee jaar lang exact hetzelfde shirt aan heeft.”

Spuugzat

Victor is het spuugzat: “Ja, ik moet je eerlijk zeggen… Het is een hele uitgesproken stijlkeuze zo’n gilet. Het is duidelijk niet een standaardding. Van een pak zou je nog kunnen zeggen van: dat wordt van je verwacht in die rol. Maar een gilet met meestal een stropdas, dat is best een uitgesproken stijlkeuze. Maar ik denk dat het echt al aan vernieuwing toe is.”

Waarom dat gilet?

Waarom draagt Arjen eigenlijk zo'n clichématig kostuum? “Ik denk dat ik er een verklaring voor heb. Ik denk dat hij dat doet omdat hij daarmee van zichzelf een beetje een karakter maakt. Op dezelfde manier dat Laurel en Hardy ook altijd hetzelfde droegen. Je kleding wordt dan eigenlijk een soort van kostuum. En dat is iets waarachter je kunt verschuilen.”

Duizenden euro’s op de rekening

Het ergste is nog dat de gemiddelde Nederland zich schijnbaar scheel betaalt aan de giletjes van Arjan. “Arjen Lubach is een televisiester. Die heeft een styliste. Dus er is iemand in Hilversum die elk jaar duizenden euro’s krijgt overgemaakt op zijn of haar rekening.”

Gestoord, concludeert hij. “Het enige wat die persoon hoeft te doen is aan het begin van elk nieuw seizoen van De Avondshow met tien nieuwe donkerblauwe giletjes aan te komen zetten!”

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties