Siamese tweeling getrouwd, Vandaag Inside-trio kan niet ophouden met grappen maken

Show & Tel
Siamese tweeling getrouwd, Vandaag Inside-trio kan niet ophouden met grappen maken
Show & Tel

Siamese tweeling getrouwd, Vandaag Inside-trio kan niet ophouden met grappen maken

Siamese tweeling getrouwd, Vandaag Inside-trio kan niet ophouden met grappen maken

Het is het gesprek van de dag: de ene helft van de beroemde Siamese tweeling (Abby Hensel) is stilletjes getrouwd met legerveteraan Josh Bowling. Dit nieuwtje, dat eigenlijk al sinds 2021 geen nieuwtje meer is, heeft nu pas de krantenkoppen gehaald en zorgt voor een ware mediastorm.

Ook de heren van Vandaag Inside trokken hun gebruikelijke grappendoos open:

Wie zijn siamese tweeling Abby en Brittany Hensel?

Abby en Brittany Hensel, bekend van hun eigen realityshow op TLC, delen niet alleen hun lichaam maar nu ook de schijnwerpers. Vooral nu Abby's huwelijk eindelijk publiek gemaakt is. Het duo dat vanaf de taille naar beneden fysiek met elkaar verbonden is heeft hun leven lang al de nieuwsgierige blikken en commentaren getrotseerd. Nu hebben ze de media-aandacht rondom Abby's huwelijksleven duidelijk zat.

"Als je niet van wat ik doe houdt, maar wel kijkt naar alles wat ik doe, ben je nog steeds een fan", schieten ze terug naar de nieuwsgierige en soms kritische massa.

De vraag blijft: hoe zal het leven van de Siamese tweeling veranderen nu één van hen getrouwd is? De geschiedenis heeft uitgewezen dat Abby en Brittany zich door niets of niemand laten weerhouden om hun dromen na te jagen. Van het behalen van hun diploma's tot het zoeken van een baan; ze hebben het allemaal samen gedaan.

Hoe vaak komen siamese tweelingen voor?

De geboorte van een Siamese tweeling is een tamelijk zeldzame gebeurtenis. Bij 1 op de 400 geboortes van een eeneiige tweeling betreft het een Siamese tweeling. Dat betekent dat bij in totaal ongeveer 1 op de 100.000 zwangerschappen een Siamese tweeling wordt geboren. In circa de helft van de gevallen overleeft de tweeling de geboorte.

Wetenschappers denken dat er meer vrouwelijke Siamese tweelingen worden geboren dan mannelijke, mogelijk door de grotere kwetsbaarheid tijdens de zwangerschap van het mannelijke geslacht. Het zou ook kunnen zijn dat tijdens de zwangerschap monosomie plaatsvindt, waarbij er slechts één X-chromosoom aanwezig is. Dit leidt tot het syndroom van Turner bij meisjes. Een andere verklaring kan zijn dat de XX-eicel zich later splitst dan een XY-eicel.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties