Talkshow Hélène Hendriks in gevarenzone: 'Mensen binnen Talpa raken in paniek'

Show & Tel
Talkshow Hélène Hendriks in gevarenzone: 'Mensen binnen Talpa raken in paniek'
Show & Tel

Talkshow Hélène Hendriks in gevarenzone: 'Mensen binnen Talpa raken in paniek'

Talkshow Hélène Hendriks in gevarenzone: 'Mensen binnen Talpa raken in paniek'

De Oranjezondag, de talkshow van Hélène Hendriks, was eens een veelbelovend kijkcijferkanon. Volgens televisie-critici en kijkers met een volledig ontwikkelde prefontale cortex, is daar nu nog weinig van over. Het decor oogt alsof je door de sale-afdeling bij Leen Bakker loopt, de onderwerpen worden steeds platter en de gasten steeds stoffiger. “Ik merk dat mensen binnen Talpa in paniek raken.”

Hoop kritiek

Het format van de talkshow van Hélène begint aardig te verschimmelen. Het pallet aan gasten is totaal niet uiteenlopend of spannend, Rutger Castricum probeert de aandacht constant op zichzelf te vestigen en de sfeer voelt aan als die van een middelbare school-kantine.

Hélène wordt nu van alle kanten neergehaald. Zelfs tv-criticus Angela de Jong, die normaal gesproken fan is van Hendriks, kan de show niet langer aanzien en ook haar collega's van VI doen lacherig om het Oranje-fiasco. Gisteren schoof ze bij de heren aan tafel en moest ze dan ook een hoop kritiek incasseren.

Keuze van gasten

Wilfred Genee schrikt van het plotselinge commentaar op Hélène. “Eerlijk gezegd: ik verbaas me er een beetje over. Je kijkcijfers zijn goed, volgens mij doe je niks anders dan in de zomer, dat heeft je de nominatie voor de Televizier-Ring opgeleverd en nou is het ineens niet goed meer? Ik snap er echt niks van.” Hélène is duidelijk gepikeerd: “Omdat een paar mensen dat zeggen?” Johan zegt vervolgens dat er wel degelijk een probleem is. “Kijk, ehhh, ik heb het idee dat de eindredactie er niet strak genoeg op zit en zeker de keuze van de gasten…"

In paniek

Waar Wilfred in de war is, lijken Johan en René van der gijp het kritiek wél te begrijpen. Ze doen dan ook hun uiterste best om aan Hélène uit te leggen wat er allemaal fout gaat in haar show. Hendriks wil er nog steeds niks van weten: "Sommige kritiek kan ik best inkomen, maar ik vond dat er daarna inhoudelijk helemaal niks mis mee was. Natuurlijk kun je schaven, maar het belangrijkste is: ik merk dat mensen in paniek raken.”

Wie raakt er in paniek? “Mensen binnen Talpa. Op het moment dat je een beetje kritiek krijgt: helemaal niet erg, maar dan moet je niet van koers wijzigen, maar gewoon doorgaan. Dat gaan we dus ook doen. Ik ga dus ook gewoon door met wat ik doe. Heel simpel.”

Bekijk het volledige fragment hieronder:

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties