Thierry Baudet loopt lichte hersenschudding op

Show & Tel
Thierry Baudet loopt lichte hersenschudding op
© BSR Agency
Show & Tel

Thierry Baudet loopt lichte hersenschudding op

Thierry Baudet loopt lichte hersenschudding op
© BSR Agency

Forum voor Democratie heeft besloten de campagneactiviteiten tijdelijk stil te leggen. Dit besluit volgt na een incident waarbij Thierry Baudet, de lijsttrekker van de partij, met een paraplu werd aangevallen in Gent.

Tijdens een bezoek aan een studentenvereniging aan de Universiteit van Gent werd Baudet onverwacht geslagen met een oranje paraplu. Het resultaat? Een lichte hersenschudding. Ondanks de verwonding maakt Baudet het naar omstandigheden goed en brengt hij tijd door bij zijn gezin om te herstellen.

   

Verhoogde beveiliging voor FVD-leden

Na dit incident overweegt de partij om de beveiliging voor Baudet en andere prominente partijleden te versterken. Er wordt nagedacht over aanvullende veiligheidsmaatregelen, en de partij hoopt hiervoor financiële steun te krijgen van haar leden.

Achtergrond van de aanvaller

De man die Baudet aanviel bleek een 33-jarige Oekraïner te zijn. Naast de fysieke aanval riep hij ook slogans tegen Rusland en fascisme. Dit incident heeft geleid tot discussies over de beveiliging van politici en de rol van de politie bij dergelijke evenementen.

Reacties uit de politieke

Verschillende Nederlandse politici hebben hun steun betuigd aan Baudet en het incident veroordeeld. De algemene consensus is duidelijk: geweld tegen politici is onacceptabel, ongeacht politieke verschillen.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties