Thijs Römer ontslaat zijn advocate: 'Geen vertrouwen meer'

Show & Tel
Thijs Römer ontslaat zijn advocate: 'Geen vertrouwen meer'
Show & Tel

Thijs Römer ontslaat zijn advocate: 'Geen vertrouwen meer'

Thijs Römer ontslaat zijn advocate: 'Geen vertrouwen meer'

Thijs Römer heeft zijn advocate Wikke Monster eruit geknikkerd. Hij gaat zich nu laten verdedigen door een kersverse raadsvrouw: Ivonne Leenhouwers. Wat ging er fout tussen hem en Wikke?

Het leven van Thijs kwam afgelopen zomer flink op zijn kop te staan. Voor het verschaffen van vingertips aan minderjarigen moet hij namelijk een maandje brommen. Zelf ziet hij zichzelf meer als 'hulpverlener' en hulpverleners horen niet achter slot en grendel. "Het was meer een vrolijk gesprek over seks!"

Hulpverlener

Volgens Thijs heeft hij geen misbruik gemaakt van minderjarige meisjes, maar ze juist een beetje op weg geholpen. In de nor zijn er te weinig meiden waarbij hij zijn hulp kan aanbieden, dus besluit hij nu in hoger beroep te gaan om op vrije voeten te blijven. Voor dit proces heeft hij een nieuwe advocate ingeschakeld. Wikke Monster beviel klaarblijkelijk niet. Story-baas Guido den Aantrekker wil hier meer van weten: "Was hij niet tevreden?"

Geen vertrouwen

Bram Moszkowicz kan helaas niet vertellen wat de reden is. Wel houdt hij het voor mogelijk dat het misschien niet eens de keuze van Thijs zelf is geweest. “Het kan zijn dat hij afscheid heeft genomen van zijn advocaat om wat voor reden dan ook óf andersom.”

Strafpleiter Natacha Harlequin: “Of beide. Dat je denkt: de klik is er niet meer, het vertrouwen is er niet. Of dat je denkt: met alles wat je me nu verteld hebt, alles wat we samen besproken hebben, is het tijd voor een ander.”

Strategie van Wikke

Eén ding is zeker: de advocatenruil kwam recht na het rare hulpverlener-argument van Thijs. Natacha denkt dat Thijs dit op advies van zijn vorige advocaat Wikke heeft gezegd. “Haar hele strategie en hoe zij cliënten bij staat – daar schrijft ze ook over, ik heb ook wel eens een gastcollege van haar gevolgd – is: ik wil juist niet dat mijn cliënten de rechter naar de mond spreken, maar dat ze gewoon écht zeggen wat ze voelen en hoe ze het zien.”

Drank- en drugsverslaving

De oren van Moszkowicz staan te klapperen.“Stel dat het waar is, dan zou ik hem nóg als advocaat hebben geadviseerd om níet de waarheid te vertellen en te zeggen dat hij spijt heeft.”

Wat zou volgens Bram een betere aanpak zijn geweest? Hij zou Thijs hebben geadviseerd om spijt te betuigen en een drank- en drugsverslaving in de strijd te gooien. “Als hij dat advies had gevolgd, ook omdat het zo is denk ik, dan had hij er beter – is mijn overtuiging – op gestaan in de rechtbank.”

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties