Tom Egbers staat vandaag voor de rechter

Show & Tel
Tom Egbers staat vandaag voor de rechter
ANP
Show & Tel

Tom Egbers staat vandaag voor de rechter

Tom Egbers staat vandaag voor de rechter
ANP

In de rechtbank van Lelystad dient maandag het kort geding dat Tom Egbers heeft aangespannen tegen zijn werkgever NOS. De Studio Sport-presentator is naar de rechter gestapt omdat hij na een jaar thuiszitten na beschuldigingen van wangedrag zo snel mogelijk weer aan het werk wil.

Egbers legde in maart 2023 zijn werkzaamheden tijdelijk neer na een Volkskrantartikel over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. De presentator werd daarin ook genoemd. Volgens Egbers is het sindsdien bij de anonieme meldingen gebleven en is geen concreet voorbeeld gegeven waar die over gingen, staat in de dagvaarding.

De presentator zegt dat hij had afgesproken met zijn werkgever dat hij weer aan de slag zou mogen als zijn naam niet werd genoemd in het rapport over grensoverschrijdend gedrag bij de publieke omroep van de Commissie-van Rijn.

Omdat Egbers nog steeds niet aan het werk is, spande hij een kort geding aan. De presentator wil dat de NOS meewerkt aan rehabilitatie en eist dat de omroep zich niet negatief over hem uitlaat.

De NOS liet eerder weten dat er altijd gesprekken zijn geweest met Egbers over de werkzaamheden die de omroep kon aanbieden en over de bijbehorende voorwaarden.

© ANP

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties