Ex-darter Co Stompé heeft nu een hele andere baan

Sport
Ex-darter Co Stompé heeft nu een hele andere baan
ANP
Sport

Ex-darter Co Stompé heeft nu een hele andere baan

Ex-darter Co Stompé heeft nu een hele andere baan
ANP

De alom geliefde Co Stompé maakte naam in de dartwereld door in 2000 de halve finale van het wereldkampioenschap te bereiken. Nu, op 61-jarige leeftijd, is hij een bekend gezicht als dartanalist op televisie én hij heeft een nieuwe baan.

Slopen en boren

Na zijn dartcarrière heeft Stompé een nieuwe weg ingeslagen. Hij werkt nu op Schiphol in de afbouw, waar hij zich bezighoudt met diverse werkzaamheden zoals slopen en boren. Deze baan als zelfstandige geeft hem de vrijheid om zijn eigen tijd in te delen, iets wat hem erg bevalt, zo vertelt hij in een uitgebreid interview met De Telegraaf.

Prijzenpot was geen vetpot

Terugkijkend op zijn dartcarrière merkt Stompé op dat hij als halvefinalist van het WK slechts 11.000 pond verdiende. Hij vergelijkt dit met de huidige prijzenpot, waarbij hij zag hoe een 16-jarige speler een aanzienlijk hoger bedrag won voor dezelfde prestatie.

   

Ondanks zijn succes op het WK keerde Stompé snel terug naar zijn normale leven als trambestuurder. "Toen had je die strippenkaart nog en moest ik daar natuurlijk handtekeningen op zetten als ze bij me langskwamen. Dan kwam het wel eens voor dat je in de vertraging raakte. Dat kreeg ik van hogerhand dan wel te horen," aldus Co.

Dartwereld

Ondanks het einde van zijn professionele dartcarrière blijft Stompé actief in de dartwereld. Hij won onder meer de finale van het German Darts Open tegen Phil Taylor en werd wereldkampioen met Raymond van Barneveld. Tegenwoordig geniet hij ervan om te darten voor het plezier, verhalen te delen en deel te nemen aan evenementen.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties