Gevecht tussen Elon Musk en Mark Zuckerberg: komt het er ooit nog van?

Sport
Gevecht tussen Elon Musk en Mark Zuckerberg: komt het er ooit nog van?
Sport

Gevecht tussen Elon Musk en Mark Zuckerberg: komt het er ooit nog van?

Gevecht tussen Elon Musk en Mark Zuckerberg: komt het er ooit nog van?

Twee van 's werelds prominentste techmiljardairs, Elon Musk en Mark Zuckerberg, hebben ingestemd om elkaar te te lijf te gaan in een kooigevecht. Musk plaatste een bericht op zijn X-account waarin hij aangaf "klaar te zijn voor een kooigevecht" met Zuckerberg. Als reactie hierop plaatste de CEO van Meta (het moederbedrijf van Facebook en Instagram) een screenshot van Musk's tweet met het bijschrift "stuur me de locatie". Musk reageerde vervolgens met: "Vegas Octagon", verwijzend naar de bekende gevechtsarena van de Ultimate Fighting Championship (UFC) in Las Vegas.

Walrus

Musk, die later deze maand 52 wordt, tweette ook humoristisch over een beweging die hij "The Walrus" noemt, waarbij hij gewoon bovenop zijn tegenstander zou liggen en niets zou doen. Hij plaatste later korte video's van walrussen, wat suggereert dat zijn uitdaging aan Zuckerberg misschien niet helemaal serieus is.

Ondertussen heeft de 39-jarige Zuckerberg al getraind in mixed martial arts (MMA) en heeft hij onlangs jiu-jitsu toernooien gewonnen. De uitwisselingen tussen de twee tech-giganten zijn viraal gegaan op sociale media, waarbij gebruikers debatteren over wie het gevecht zou winnen. Anderen hebben memes en nepadvertenties voor het gevecht gepost.

Ervaring

Vechtsportjournalist Nick Peet vertelde aan de BBC dat Dana White, de president van de UFC, enthousiast zou zijn over de mogelijkheid om dit gevecht te organiseren. Peet gelooft dat er een goede kans is dat het gevecht daadwerkelijk plaatsvindt, voornamelijk vanwege Musk's excentrieke karakter. Echter, als hem werd gevraagd wie hij dacht dat zou winnen, antwoordde hij: "Zuckerberg, elke dag! Hij is 12 jaar jonger en heeft al ervaring met vechtsporttraining."

Het is ook vermeldenswaard dat Musk in het verleden uitspraken heeft gedaan die niet serieus waren of die niet zijn uitgekomen. Bijvoorbeeld, hij vertelde de BBC in april dat hij zijn hond tot CEO van Twitter had benoemd. In 2017 tweette hij dat hij "mondelinge goedkeuring van de overheid" had voor een zogenaamde hyperloop - een soort treinsysteem - om New York City te verbinden met Washington DC, Philadelphia en Baltimore. Dit is echter nog niet gerealiseerd.

Rivaliteit

Deze aankondiging van het gevecht komt ook op een moment dat er een technologische rivaliteit is tussen de twee bedrijven. Eerder deze maand toonde Meta plannen aan het personeel voor een tekstgebaseerd sociaal netwerk dat bedoeld is om te concurreren met Twitter.

Het blijft afwachten of dit gevecht daadwerkelijk zal plaatsvinden of dat het gewoon een andere publiciteitsstunt is van twee van de meest invloedrijke personen in de technologiewereld.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties