Jutta Leerdam in tranen: 'Heb er geen plezier meer in!'

Sport
Jutta Leerdam in tranen: 'Heb er geen plezier meer in!'
Sport

Jutta Leerdam in tranen: 'Heb er geen plezier meer in!'

Jutta Leerdam in tranen: 'Heb er geen plezier meer in!'

Jutta Leerdam bevindt zich in een moeilijke fase. Met een blessure aan haar linkerenkel en de WK afstanden in Calgary op de horizon ziet het er niet optimaal uit. "Ik heb er geen plezier meer in zo, het is heel frustrerend," deelt ze na een teleurstellende elfde plaats op de 1000 meter in Salt Lake City.

Leerdam's enkel

Salt Lake City's belofte van het snelste ijs ter wereld bleek voor Leerdam een uitdaging te groot. De pijn in haar enkel weerhield haar ervan haar gebruikelijke kracht te tonen. "Dit is de laatste wedstrijd die ik rijd dit seizoen," onthulde ze kort na de race. Ze probeerde de focus niet te leggen op haar enkelprobleem, maar de teleurstelling was onmiskenbaar.

Geen coördinatie 

"Ik voel helemaal niks. Qua coördinatie kon ik gewoon niks," vertelt ze. Ondanks haar mentale kracht, laat haar lichaam haar in de steek. De specifieke eisen van het schaatsen maken haar situatie nog complexer. "Die hele aansturing is weg," legt ze uit. "Als je iets gescheurd en gebroken hebt, weet je dat er een keer vooruitgang in zit. Bij mij wordt het alleen maar erger en ik kan er niks mee. Ik ben benieuwd hoe ik dit in drie weken kan oplossen."

Leerdam zegt er alles aan te zullen doen om op het WK in Calgary over drie weken weer fit te zijn.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties