Max Verstappen krijgt een bedtijd van Red Bull

Sport
Max Verstappen krijgt een bedtijd van Red Bull
Sport

Max Verstappen krijgt een bedtijd van Red Bull

Max Verstappen krijgt een bedtijd van Red Bull

Na de race van drievoudig Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen afgelopen weekend, heeft Red bull laten weten dat ze niet geloven dat zijn geschreeuw over de radio voortkomt uit vermoeidheid door het simracen tot diep in de nacht.

Uit data van de virtuele 24 Uur van Spa blijkt dat Verstappen op het laatste moment opgeroepen werd als vervanger voor een teamgenoot die niet kwam opdagen.

Max begon zijn stint rond 1 uur 's nachts en droeg de controle van de auto pas over om ongeveer 3:30 uur, vlak voor de Grand Prix van Hongarije.

Op maandag bracht Red Bull een verklaring naar buiten waarin werd gexegd dat Verstappen weet wat hij moet doen om op zijn best te zijn, en dat het team niet denkt dat zijn simracen bijdroeg aan de slechte prestaties van zondag.

"Max heeft een ander ritme dan ik of andere mensen en de tijd waarop hij naar bed ging, dat is voor hem niets bijzonders", vulde Helmut Marko aan.

Die uitgestelde vergadering tussen Red Bull en Max heeft plaatsgevonden, en het team heeft besloten dat de jonge F1-kampioen voortaan op tijd naar bed moet gaan.

"Max Verstappen was dit weekend nogal prikkelbaar, en natuurlijk liet de kritiek niet lang op zich wachten - geen wonder, aangezien hij tot diep in de nacht simracet," schreef Marko in zijn column voor Speedweek.

"Max heeft een ander slaapritme en hij had zijn zeven uur slaap. Zijn laat-nachtelijke simrace tijdens het Hongaarse weekend kwam alleen voort omdat een bestuurder in zijn team afzegde. Desondanks hebben we afgesproken dat hij voortaan niet meer zo laat zal simracen."

De simrace waar Max aan meedeed:

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties