.

Memphis Depay (30) tekent bij degradatiekandidaat

Sport
Memphis Depay (30) tekent bij degradatiekandidaat
Sport

Memphis Depay (30) tekent bij degradatiekandidaat

Memphis Depay (30) tekent bij degradatiekandidaat

Memphis Depay heeft besloten zijn carrière in Brazilië voort te zetten. De 30-jarige aanvaller heeft een contract getekend bij Corinthians dat loopt tot eind 2026. Depay was transfervrij na zijn vertrek bij Atlético Madrid, waar zijn contract niet werd verlengd door blessureproblemen. De overgang naar de Braziliaanse club hing al enige tijd in de lucht en is nu officieel rond.

Corinthians, een club met zeven nationale titels op hun naam, bevindt zich in een moeilijke positie in de competitie. Ze staan namelijk op de zeventiende plek, wat aan het einde van het seizoen zou betekenen dat ze degraderen naar de Série B. Het is nu aan Depay om de ploeg te helpen dit scenario te vermijden. Corinthians versterkte zich eerder al met André Ramalho, een andere transfervrije speler die overkwam van PSV.

Het vertrek van Depay naar Brazilië kan worden gezien als een opvallende stap, zeker gezien zijn eerdere clubs in Europa. Toch biedt de Braziliaanse competitie hem de kans om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen na een tegenvallend seizoen bij Atlético Madrid. Blessures speelden hem parten en zijn vorm kwam nooit volledig terug.

Speelt Depay nog voor Oranje?

Ondertussen is er onzekerheid over Depays toekomst bij het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman koos ervoor om Depay niet op te roepen voor de huidige interlandperiode, omdat hij toen nog zonder club zat. Desondanks was Depay aanwezig in Eindhoven bij de wedstrijd tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina, waar hij de wedstrijd vanaf de tribune volgde.

Koeman, die eerder fel had gereageerd op de transfer van Steven Bergwijn naar Saoedi-Arabië, was dit keer voorzichtiger met uitspraken over Depay. Hoewel Bergwijn boos reageerde en liet weten niet meer voor Oranje te willen spelen onder Koeman, is de situatie rond Depay nog onduidelijk. De bondscoach gaf wel aan dat hij in contact staat met Depay en dat de spits nog steeds deel uitmaakt van zijn plannen voor het Nederlands elftal.

Depay heeft 46 doelpunten op zijn naam staan in 98 interlands. Hij is daarmee dichtbij het record van Robin van Persie, die 50 keer scoorde voor Oranje. Of Depay zijn jacht op dit record kan voortzetten, hangt deels af van hoe zijn situatie bij het Nederlands elftal zich ontwikkelt na zijn overstap naar Brazilië.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties