KNVB neemt strafschopmoment PSV mee in evaluatie

Sport
KNVB neemt strafschopmoment PSV mee in evaluatie
ANP
Sport

KNVB neemt strafschopmoment PSV mee in evaluatie

KNVB neemt strafschopmoment PSV mee in evaluatie
ANP

De afdeling scheidsrechterszaken van de KNVB neemt het mogelijke strafschopmoment voor PSV in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord van woensdag mee in de komende evaluatie. "Net zoals in andere gevallen in wedstrijden waar iets om te doen is", legt een woordvoerder van de KNVB uit. De bond doet verder nu geen uitlatingen over het moment, dat vermoedelijk ook besproken zal worden in de groep met alle scheidsrechters, die eens in de zoveel tijd bij elkaar komen.

PSV Feyenoord

PSV verloor in de achtste finales van de KNVB-beker met 1-0 van Feyenoord. In de tweede helft dachten de Eindhovenaren recht te hebben op een penalty toen Mats Wieffer een overtreding maakte op Noa Lang. Scheidsrechter Dennis Higler gaf geen strafschop en videoscheidsrechter Clay Ruperti greep ook niet in, tot woede van PSV-coach Peter Bosz. "Dat een scheidsrechter dat niet ziet, dat kan. Dat is misschien best moeilijk. Maar de videoscheidsrechter ziet de beelden. Hij raakt hem vol op zijn voet. Het was een strafschop en bovendien een tweede gele kaart voor Wieffer. Dan zou het waarschijnlijk 1-1 zijn geworden en speel je daarna tegen tien man."

Jules de Corte

Op de persconferentie, even na de wedstrijd, was de woede bij Bosz nog niet bekoeld. Toen enkele journalisten twijfelden of het wel een strafschop was, zei hij: "Heb je het soms aan Jules de Corte gevraagd?", zei hij grappend, daarmee verwijzend naar de in 1996 overleden blinde liedjesschrijver. "Ik wil hier best met jullie over in discussie, maar die discussie gaan jullie niet winnen."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties