PSV stunt met winst in verlenging

Sport
Sport

PSV zal naar verwachting dit seizoen nog in de Champions League spelen. Na een 1-1 gelijkspel bij Monaco een week geleden, was een 3-2 gisteren genoeg voor PSV om door te gaan naar de laatste ronde van de voorrondes. Aanvoerder Luuk de Jong won de wedstrijd met een verbluffende kopbal in de 110e minuut.

Rangers

In de volgende Champions League-voorronde nemen ze het op tegen de Rangers trainer Giovanni van Bronckhorst. Ruud van Nistelrooij startte met dezelfde elf namen als de vorige wedstrijd. In de eerste minuut werd het Eindhovense publiek gewekt toen Wissam Ben Yedder gevaarlijk voor het doel verscheen. Armando Obispo en doelman Walter Benitez waren echter op tijd en voorkwamen vroege doelpunten.

Monaco was gevaarlijker in de openingsfase, maar Eindhoven kwam langzaam maar zeker dichter bij het doel van de tegenstander. Cody Gakpo liet zich in het bijzonder zien. Hij kon twee keer raak schieten, maar raakte de bal beide keren niet goed.

Twintig minuten later was het een klap voor de thuisploeg. Philipp Mwene sloeg goed terug en Joey Veerman maakte er net als vorige week 1-0 van. Vlak voor rust gaf Wellman de bal nog maar eens door aan zijn voeten. Dit keer werd zijn swing onderweg aangeraakt, voordat doelman Alexander Nubel met gemak kon redden.

In de 110e minuut maakte De Jong het beslissende doelpunt: 3-2. De aanvaller krijgt het perfecte schot van Jordan Teze en kan de bal hard raken. "Als je in elkaar blijft geloven, kan dit gebeuren", zei De Jong op de persconferentie.