Ruud van Nistelrooij deelt emotioneel bericht na verlaten PSV

Sport
Ruud van Nistelrooij deelt emotioneel bericht na verlaten PSV
Sport

Ruud van Nistelrooij deelt emotioneel bericht na verlaten PSV

Ruud van Nistelrooij deelt emotioneel bericht na verlaten PSV

Het gevreesde moment is dan toch aangebroken: na 10 jaar als coach te hebben gewerkt bij Psv is ex-profvoetballer Ruud van Nistelrooij nu op 46-jarige leeftijd officieel met pensioen gegaan. Hij deelt een emotioneel bericht op Instagram.

Niet genoeg support

Een statement op de website van de club las: 'Van Nistelrooy meldde vanochtend dat er volgens hem niet genoeg support was binnen de club om langer door te gaan. Hij heeft dit direct uitgelegd aan de spelers en personeel. Aanstaande zondag zal Fred Rutten op verzoek van de directie zijn rol als hoofdtrainer tijdelijk overnemen. PSV betreurt het besluit van Van Nistelrooy en is hem dankbaar voor het winnen van het Johan Cruyff schaal en de TOTO KNVB Beker dit seizoen en hoopt de voetbaljaargang af te sluiten met een tweede plaats.'

Bericht van Ruud

Wat dus betekent dat Nistelrooij niet was gestopt als hij wel genoeg support had gekregen van PSV. Toch een treurige bedoening. Wel deelt hij een erg dankbaar bericht op zijn Social Media: '10 jaar PSV, wat een prachtige rit! Ik mocht jeugdspelers helpen met geweldige collega’s bij de Academy, zodat zij de stap konden maken naar Jong PSV, PSV 1 of naar het profvoetbal bij een andere club.Talloze spelers waar ik nu met trots naar kijk in het betaalde voetbal, van KKD, eredivisie, PSV 1 en grote competities in Europa.

'Voor altijd in mijn hart'

Hij gaat verder: '5 Jaar heb ik ervaring opgedaan als assistent trainer en spitsentrainer terwijl ik ondertussen mijn diploma's behaalde. Daarna volgde 3 jaar als hoofdtrainer bij 019 en 1 jaar bij Jong PSV. En vervolgens het ultieme: hoofdtrainer worden van PSV 1. Prijzen winnen voor deze prachtige club met geweldige supporters. Bedankt voor jullie nooit aflatende steun overal waar we speelden! PSV zit voor altijd in mijn hart en ik zal de club en het team altijd blijven steunen.'

Zure brok

Dat klinkt dus toch alsof hem geen erg zure brok in de keel is blijven hangen. Fijn om te lezen dat de club en Nistelrooij dus toch als vrienden uit elkaar gaan, ondanks Ruud's redenen om te stoppen.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties