Zien: examenstunt gaat helemaal mis, leerlingen geschorst

Video
Zien: examenstunt gaat helemaal mis, leerlingen geschorst
Video

Zien: examenstunt gaat helemaal mis, leerlingen geschorst

Zien: examenstunt gaat helemaal mis, leerlingen geschorst

Deze tijd van het jaar zwoegt de gemiddelde middelbare school student extra hard in de studiebanken: de centrale eindexamens zijn as we speak volop bezig. Maar het einde van het schooljaar betekent ook dat het weer tijd is voor de jaarlijkse examenstunts. Dat ging dit jaar in het Gelderse plaatsje Zetten net iets te ver.

Totale paniek

Het was totale chaos een paar dagen geleden in de school: rookbommen die afgingen, scooters die door het gebouw heen knalden en mensen die in paniek in het rond renden. Het kon niet gekker. Goedemorgen Nederland op Omroep WNL deed hiervan verslag: 'Zo'n afscheid van je middelbare school zo voor je examens daar hoort altijd wel een beetje kattekwaad bij, maar op de middelbare school in Zetten is het wel erg uit de hand gelopen.'

Een ravage

'Zo gooiden leerlingen daar in de rondte met meel en een leerling reed met scooter en al door de school. Ze hadden zelfs een rookbom meegenomen die ze precies aan het begin van de grote pauze lieten afgaan en ook dat zorgde dan weer voor paniek onder leerlingen die net hun les uit kwamen. Want ook de rookmelders gingen af; alle leerlingen zijn naar buiten gestuurd en uiteindelijk ook naar huis omdat het zo'n ravage was.'

Geschorste leerlingen

De twee leerlingen die de rookbom de school in smokkelden zijn geschorst en mogen alleen nog hun examens maken, maar dit wel onder begeleiding. Verder zijn de twee herrieschoppers niet meer welkom in de school. In de studio van Goedemorgen Nederland wordt het kattenkwaad nog even besproken, waar ook de gastheren vinden dat dit wel erg ver ging. Als er gevraagd wordt of het er vroeger ook zo aan toeging, zeggen ze dat het toendertijd, in de jaren '80, een stuk braver werd aangepakt. 'Er moeten wel grenzen zitten aan wat kan'.

Bekijk het verslag hieronder:

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties