Agenten halen hot dog van balkon in Den Haag

Nieuws
Agenten halen hot dog van balkon in Den Haag

Agenten halen hot dog van balkon in Den Haag

Nieuws
Agenten halen hot dog van balkon in Den Haag

De hitte is ook voor veel dieren een probleem aan het worden. Agenten hebben woensdagmiddag een herdershond van een snikheet balkon gehaald.

De politieagenten van Schilderswijk West vertellen dit verhaal op hun Instagram-account. Ze zeggen dat de hond lange tijd in de hete zon heeft gestaan ​​en dat de eigenaren niet bereikbaar waren. De politie voegde eraan toe dat op de locatie een temperatuur van 44 graden is gemeten.

De politie ging de woning binnen en gaf de oververhitte herdershond aan de dierenambulance.

De eigenaar mag binnenkort een boete verwachten.

Hond in de hitte = strafbaar

Het achterlaten van een hond in een auto of een andere oververhitte omgeving kan strafbaar zijn. Boeten kosten al gauw 360 euro. Mocht er sprake zijn van letsel dan kan iemand, afhankelijk van de specifieke omstandigheden, gedagvaard worden. Als dat gebeurt kan zelfs een gevangenisstraf worden geëist.

Dierenarts

Als een hond oververhit is is het zaak zo snel mogelijk naar een dierenarts te gaan. In de tussentijd kun je proberen om de hond maximaal af te laten koelen. Leg de hond in de schaduw en koel hem af met lauw (niet ijskoud) water. Laat de hond wennen aan het water en begin met afkoelen van de voetzolen en buik. Gooi niet zomaar een emmer met water over de hond, dit kan leiden tot een hartstilstand.

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties