Brand op park Peter Gillis is aangestoken: wie zit erachter?

Nieuws
Brand op park Peter Gillis is aangestoken: wie zit erachter?
Nieuws

Brand op park Peter Gillis is aangestoken: wie zit erachter?

Brand op park Peter Gillis is aangestoken: wie zit erachter?

De politie gaat ervan uit dat een brand op een vakantiepark van Peter Gillis is aangestoken. Dat bevestigt de politie na berichten in regionale media.

Paniek op Prinsenmeer

In de nacht van vrijdag op zaterdag vatten op het park Prinsenmeer in het Brabantse Ommel meerdere chalets vlam en raakten enkele voertuigen beschadigd. Een van de chalets was van Gillis zelf. Die was op het moment van de brand niet aanwezig op het park.

Het sporenonderzoek is inmiddels afgerond, laat een politiewoordvoerder weten. Wel worden eventuele camerabeelden nog bekeken.

Gillis heeft maandag nog niet gereageerd op het nieuws. Eerder liet hij weten ten tijde van de brand niet aanwezig te zijn geweest op het vakantiepark. Hij ging er wel direct naartoe toen hij erover hoorde.

"Ik heb niks bijzonders gehoord of gezien", zei hij toen. "Ik weet wel dat de brandweer goed z'n werk heeft gedaan. Ze waren content en hebben alles netjes opgevangen."

Bekijk hieronder de reactie van Peter:

Prinsenmeer gesloten

Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer moest in december vorig jaar per direct de deuren sluiten. De gemeente Asten heeft alle vergunningen voor het park ingetrokken en weigert om Gillis de aangevraagde exploitatievergunning voor zijn park te verlenen.

Volgens burgemeester Anke van Extel-van Katwijk van Asten is bij Oostappen Groep "een jarenlang patroon van het stelselmatig overtreden van de regels te zien. Dit leidt tot rechtsongelijkheid en dat kunnen wij niet accepteren."

Voor de in mei aangevraagde exploitatievergunning is een Bibob-onderzoek gedaan. Zo'n onderzoek richt zich op ernstig gevaar dat een vergunning misbruikt zou worden voor criminele activiteiten. Gillis doorstond de Bibob-toets niet, zodat de gemeente de vergunning niet heeft afgegeven.

De inhoud van het Bibob-onderzoek is geheim, aldus de gemeente.

© ANP

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties