Peter Gillis moet vakantiepark Prinsenmeer per direct sluiten

Show & Tel
Peter Gillis moet vakantiepark Prinsenmeer per direct sluiten
Show & Tel

Peter Gillis moet vakantiepark Prinsenmeer per direct sluiten

Peter Gillis moet vakantiepark Prinsenmeer per direct sluiten

Een catastrofe die qua omvang gelijk is aan die bolle zelf: Peter Gillis verliest zijn belangrijkste recreatiepark. Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel moet dicht. Het gaat om het park waar bijna alle afleveringen van Familie Gillis: Massa is Kassa zijn opgenomen.

Streep door de vergunningen

De reden: de gemeente vreest dat Gillis zijn vergunningen gebruikt voor criminele activiteiten, zo meldt het AD. Het is de eerste keer dat een park van Gillis helemaal sluit. In het verleden trokken gemeenten al horecavergunningen in en bleef een nieuw park in Valkenburg gesloten. Nu verliest Gillis zowel horeca- als milieuvergunningen en de cruciale exploitatievergunning voor Prinsenmeer.

Nieuwe regels, grote problemen

De gemeente Asten voerde nieuwe regels in voor vakantieparken. Hierdoor moest Gillis voor Prinsenmeer - dat hij 37 jaar in zijn bezit heeft - plots een vergunning aanvragen. Hij doorstond de Bibob-toets niet.

Wat moeten de vaste bewoners nu doen?

Gillis' falen in de Bibob-toets kan samenhangen met een lopend onderzoek naar belastingfraude door de Fiod. Vijf burgemeesters uitten eerder al hun frustratie over zijn regelovertredingen. De burgemeester van Asten, Anke van Extel-Van Katwijk, geeft aan dat vaste bewoners tijd krijgen om een nieuw onderkomen te vinden. Ze legt de verantwoordelijkheid voor de illegale situatie bij Gillis.

Somber vooruitzicht

Met nog vier gemeenten die exploitatievergunningen eisen, lijkt het imperium van Gillis te wankelen. Als hij de Bibob-toets in deze gemeenten niet haalt, kunnen ook deze parken sluiten.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties