Dave Roelvink uitgekotst om 'walgelijke' stunt met daklozen

Nieuws
Dave Roelvink uitgekotst om 'walgelijke' stunt met daklozen

Dave Roelvink uitgekotst om 'walgelijke' stunt met daklozen

Dave Roelvink uitgekotst om 'walgelijke' stunt met daklozen

Dave Roelvink, de zoon van volkszanger Dries Roelvink, krijgt het zwaar te verduren op social media. Een goedbedoelde actie voor de daklozen in zijn buurt mondde uit in een PR-drama.

Op zijn Instagram-pagina (672.000 volgers) postte de influencer en DJ gisteravond hoe hij zijn matrastopper naar een tweetal daklozen in de buurt bracht. "We laten ze niet op de grond slapen hoor", aldus Dave, die vervolgens daadwerkelijk zijn topper afstaat aan de hulpbehoevenden bij hem in de straat.

Dave vervolgt: "Deze gasten liggen hier altijd voor mijn deur in de beurt. Ik heb hun al meerdere malen aangeboden of ik iets voor ze kan betekenen. Of ik ze geld moet geven voor een hotel of opvang. Of ik ze kan helpen om van de drugs en alcohol af te komen, zodat ze weer een leven kunnen opbouwen, maar dit is eigenlijk waar ze voor kiezen. Ze hebben dit leven geaccepteerd."

Bezopen

Geld geven helpt niet volgens Roelvink: "Als ik ze geld geef zie ik ze een uur later bezopen rondlopen, dus dat ik ook niet meer, vandaar dat ik ze op deze manier met kleine dingetjes probeer te helpen." In een volgende story zegt Dave dat hij niet alles filmt, nadat hij net alles heeft gefilmd.

Daarna zien we Dave op het matras naast een van de daklozen zitten, alles filmend. "Wanneer gaan we stoppen met drinken? Dat weten we nog niet hè", waarna ze samen lachen.

Niet iedereen kan het waarderen

Op het populaire jongerenplatform Parra, waar de broer van Donny doorgaans een graag geziene gast is, regent het negatieve berichten. "Aandachttrekker. Koop dat matras en houd je muil er verder over", klinkt het. Een andere volger reageert met: "Durft ook nog is erbij te zeggen dat hij elke keer boodschappies voor ze doet, gadverdamme wat een walgelijke gozer die alles doet voor wat aandacht." Er klinken gelukkig ook positieve geluiden: "Bro deze man is soldaat."

 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties