Er komt mogelijk een schikking voor Joran van der Sloot

Nieuws
Er komt mogelijk een schikking voor Joran van der Sloot
Nieuws

Er komt mogelijk een schikking voor Joran van der Sloot

Er komt mogelijk een schikking voor Joran van der Sloot

Enkele maanden geleden werd Van der Sloot vanuit Peru naar de VS uitgeleverd. Nu lijkt het erop dat hij, in ruil voor een bekentenis, een verminderde straf kan ontvangen. Dit wordt gemeld door bronnen dicht bij het onderzoek. Als onderdeel van de deal zal Van der Sloot verantwoording moeten afleggen voor zijn handelingen met betrekking tot Natalee Holloway in 2005 en voor het afpersen van haar familie in 2010.

Leugendetector

Mocht de veelgehate Nederlander volledige bekentenis afleggen, dan is de kans groot dat er geen juryproces zal plaatsvinden. Dit wordt gemeld door John van den Heuvel in De Telegraaf. Een onderdeel van de overeenkomst is dat Van der Sloot een leugendetectortest zal moeten ondergaan. Hoewel de resultaten van deze test geen juridisch bewijs zijn, geven ze volgens het Openbaar Ministerie in Alabama een indicatie van de waarheidsgetrouwheid van zijn verklaringen en mogelijke bekentenis.

Dealtje

Volgens Van den Heuvel sluit het Openbaar Ministerie in de VS vaak deals met verdachten om lange en dure juryprocessen te vermijden. De advocaten van Van der Sloot streven naar een maximale gevangenisstraf van twintig jaar in ruil voor een bekentenis. Deze straf zou deels gelijktijdig kunnen lopen met zijn straf in Peru. Daar kreeg hij 28 jaar gevangenisstraf voor de moord op Stephany Flores in 2010 en een extra straf voor cocaïnehandel vanuit de gevangenis.

Terug naar Peru

Op dit moment moet Van der Sloot tot 2045 in de gevangenis in Peru blijven. Als de deal met de Amerikaanse justitie niet doorgaat, zal er dit najaar een juryproces plaatsvinden. Na de rechtszaak zal Van der Sloot dan naar de gevangenis in Peru moeten gaan en in 2045 terugkeren naar de VS om zijn Amerikaanse straf uit te zitten.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties