Joran van der Sloot verlaat zijn cel in Peru

Nieuws
Joran van der Sloot verlaat zijn cel in Peru
© BSR Agency
Nieuws

Joran van der Sloot verlaat zijn cel in Peru

Joran van der Sloot verlaat zijn cel in Peru
© BSR Agency

Joran van der Sloot, de belangrijkste verdachte in de zaak van de verdwenen Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005, zal tijdelijk aan de Verenigde Staten worden uitgeleverd. Het Peruaanse hooggerechtshof meldt op Twitter dat de 35-jarige Nederlander donderdag aan agenten van de Amerikaanse FBI wordt overgedragen.

25k

Van der Sloot heeft zonder succes geprobeerd zijn uitlevering te bestrijden. Van der Sloot zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit in Peru voor de moord op de Peruviaanse Stephany Flores in 2010. In de Verenigde Staten wordt hij aangeklaagd wegens fraude en afpersing. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie stelt dat hij in 2010, vlak voordat hij naar Peru vertrok, 25.000 dollar (meer dan 23.000 euro) in contanten van Holloway's familie heeft geaccepteerd. In ruil daarvoor zou hij hen naar het lichaam van Natalee leiden.

Schoolreisje

Van der Sloot werd als laatste met het 18-jarige meisje gezien voordat ze verdween tijdens een schoolreisje op Aruba. Na het proces in de VS moet hij terugkeren naar Peru om het resterende deel van zijn straf uit te zitten. ANP

Onlangs werd bekend dat Van der Sloot een cokehandel had opgezet vanuit zijn cel. Bekijk hier hoe hij dat deed.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties