Heftig: Marco Borsato misschien toch onschuldig

Nieuws
Heftig: Marco Borsato misschien toch onschuldig
Nieuws

Heftig: Marco Borsato misschien toch onschuldig

Heftig: Marco Borsato misschien toch onschuldig

Wat heeft deze man het het afgelopen jaar zwaar te verduren gekregen: de schandalen over de zanger vlogen ons om de oren. Er zijn ondertussen updates, en het blijkt dat de politie toch wel erg twijfelt over de schuld van Borsato.

Grensoverschrijdend gedrag

Het was via het dagboek van een fan van Marco dat ooit het vermoedelijk grensoverschrijdend gedrag van de zanger aan het licht kwam, en zij beschreef wat de zanger haar had aangedaan. Haar moeder, die al jarenlang deel uitmaakte van een Marco Borsato fanclub, ontdekte hierna de passages in het boek.

Handschrift slachtoffer

Andere aantijgingen die tegen Marco werden gedaan betroffen zijn vermoedelijk grensoverschrijdend gedrag bij The Voice. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen Marco Borsato toendertijd laten vallen wegens het ontbreken van bewijs. Dus de enige zaak die de zanger nog tegen zich heeft is die van het dagboek. Een van de redenen dat deze zo lang loopt is omdat het handschrift van het slachtoffer wordt onderzocht.

Nieuwe twijfels

Maar de politie is nog steeds volop bezig met dit onderzoek en er lijken nieuwe twijfels te zijn over het handschrift van het slachtoffer, want ze is, volgens haarzelf, door het Openbaar Ministerie gevraagd om meer geschreven documenten te overleggen waaruit zou blijken dat haar handschrift overeenkomt met dat in haar dagboek. De uitkomst van dat vergelijkingsonderzoek weet nog niemand.

Marco onschuldig?

Zelfs al zou het dagboek echt zijn, zou dat blijkbaar niet meteen betekenen dat Marco schuldig wordt gesteld. Bij zedenzaken is het vrijwel altijd één tegen één en een dagboek als bewijsmateriaal hoeft niet per se door de rechtbank als bewijs te worden aanvaard. Dit omdat één van de twee (dus de aangever zelf) dit 'bewijs' zelf geschreven heeft. Voor nu lijkt het alsof het tij gekeerd is voor de zanger, maar officiële verklaringen door de rechtelijke instanties zullen we nog even af moeten wachten.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties