Milieugekkies slaan toe in Nederland: alle SUV's moeten dood

Nieuws
Milieugekkies slaan toe in Nederland: alle SUV's moeten dood
Nieuws

Milieugekkies slaan toe in Nederland: alle SUV's moeten dood

Milieugekkies slaan toe in Nederland: alle SUV's moeten dood

U dacht dat Extinction Rebellion ver ging om de aarde redden van een onafwendbare ondergang? Dan kent u de The Tyre Extinguishers nog niet: een wereldwijd opererende milieuactiegroep met een ongekende haat richting SUV's.

Anti-auto

Vorig weekend sloeg de actiegroep toe in Zwolle, waar meerdere SUV's het slachtoffer werden van virulente auto-haat van The Tyre Extinguishers. Ze hebben de 'aanslag' ondertussen opgeëist. Bij zeker twaalf banden hebben ze de lucht eruit laten lopen.

De naam van groepering maakt het doel meteen duidelijk: banden van SUV's moeten leeg. Ze roepen sympathisanten over de hele wereld op om de banden van deze auto’s leeg te laten lopen. Op deze manier hopen ze mensen te ontmoedigen nog zo’n auto aan te schaffen.

Op de website van The Tyre Extinguishers leggen ze uit waarom SUV's in hun ogen een overbodige luxe zijn die in drukke binnensteden schadelijk en gevaarlijk is. Ook is vierwielaandrijving is overbodig, terwijl de meeste SUV's in Nederlandse steden gewoon voorwielaandrijving hebben. Ook hebben ze een pagina gemaakt mer info over hoe je SUV's kunt herkennen, ironisch genoeg staan daar ook zuinige FWD-modellen van Nissan en Toyota tussen

De groep claimt dat ze inmiddels wereldwijd ruim achtduizend keer hebben toegeslagen.

Pamflet

Dat het gevaarlijk is om banden leeg te laten lopen, dat het onder vernieling valt en er boetes tot 22.500 euro op staan deert de anoniem opererende milieugroep niet. Op hun website roepen ze iedereen op zich aan te sluiten bij de club.

De activisten laten bij geslachtofferde SUV's het volgende pamflet achter onder de ruitenwisser:

"Je zult boos zijn, maar vat het niet persoonlijk op. Jij bent het niet, het is jouw auto.

We hebben dit gedaan omdat het rijden in stedelijke gebieden in uw zeer grote voertuig enorme negatieve gevolgen heeft voor anderen.

Autobedrijven proberen ons ervan te overtuigen dat we enorme auto's nodig hebben. Maar SUV's en 4x4's zijn een ramp voor het klimaat. SUV's zijn de op een na grootste oorzaak van de wereldwijde stijging van de uitstoot van koolstofdioxide in het afgelopen decennium, meer dan de hele luchtvaartindustrie.

De wereld wordt geconfronteerd met een klimaatnoodtoestand. Volgens de VN sterven al miljoenen mensen aan oorzaken van klimaatverandering: droogte, orkanen, overstromingen, gedwongen migratie, hongersnood. Tot nu toe zijn de gevolgen voor u waarschijnlijk minimaal geweest. We hebben noodmaatregelen nodig om de uitstoot onmiddellijk te verminderen. We nemen actie in eigen hand omdat onze regeringen en politici dat niet zullen doen.

Zelfs als je je niets aantrekt van de gevolgen voor mensen ver weg van je, zijn er gevolgen voor jou en je buren. SUV's veroorzaken meer luchtvervuiling dan kleinere auto's. SUV's hebben meer kans dan normale auto's op ongelukken waarbij mensen om het leven komen. Onafhankelijke studies tonen aan dat SUV-bestuurders eerder risico's nemen. SUV's met een enorme massa, krachtige motoren, grote bodemvrijheid en vierwielaandrijving zijn onnodig in stedelijke omgevingen en gewoon iets om mee te pronken. Zelfs hybride en elektrische SUV's dragen enorm bij aan luchtvervuiling met deeltjes van remmen en banden, en de koolstofvoetafdruk van hun productie.

Daarom hebben we deze actie ondernomen. Je zult hier in Nederland geen moeite hebben om je zonder gasslurper te verplaatsen, door te lopen, te f1etsen en het openbaar vervoer te gebruiken.

The Tyre Extingishers"

Milieugekkies slaan toe in Nederland: alle SUV's moeten dood

Aangifte

De politie raadt slachtoffers van de actiegroep aan om aangifte te doen. Het is niet bekend of dat al is gebeurt. De bandenhaters hebben al wel aangegeven door te zullen gaan met acties in Nederland.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties