NK Tegenwindfietsen afgeblazen door storm Ciarán

Nieuws
NK Tegenwindfietsen afgeblazen door storm Ciarán
Nieuws

NK Tegenwindfietsen afgeblazen door storm Ciarán

NK Tegenwindfietsen afgeblazen door storm Ciarán

Het Nederlands kampioenschap Tegenwindfietsen, waarbij deelnemers zich verzetten tegen de kracht van de wind, is afgelast. Ironisch genoeg is er te veel wind. De herfststorm Ciarán zorgt voor zeer zware windstoten, vooral langs de kust, waardoor de veiligheid van de deelnemers in het geding komt.

Veiligheid voorop

In de regio waar de wedstrijd zou plaatsvinden, is code oranje afgekondigd vanwege windsnelheden die de 100 kilometer per uur passeren. De organisatoren en gemeenten hebben in goed overleg besloten dat het evenement niet door kan gaan. Er is nog overwogen om het evenement later op de dag of met een aangepast programma te laten plaatsvinden, maar dit bleek niet haalbaar.

8,5 kilometer

Ongeveer 300 enthousiaste deelnemers hadden zich ingeschreven om de uitdaging aan te gaan en 8,5 kilometer tegen de harde wind in te fietsen op een eenvoudige fiets zonder versnellingen

Historie van afgelastingen

Dit is niet de eerste keer dat de wedstrijd wordt afgelast. Sinds de start in 2013 is het evenement meerdere keren geannuleerd, zowel vanwege te veel als te weinig wind. Zo werd de wedstrijd in 2020 ook afgelast door storm Ciara en in 2017 en 2019 was er juist niet genoeg wind om de wedstrijd door te laten gaan.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties