Sander versus de socials: nieuw tv-programma over online trollen

Nieuws
Sander versus de socials: nieuw tv-programma over online trollen
Nieuws

Sander versus de socials: nieuw tv-programma over online trollen

Sander versus de socials: nieuw tv-programma over online trollen

In een nieuw VPRO-programma getiteld Sander versus de socials duikt journalist Sander Schimmelpenninck in de wereld van sociale media, met een specifieke focus op de wetteloosheid die er heerst. De serie, die in vier delen wordt uitgezonden, onderzoekt met name de uitdagingen en gevaren op platform X, voorheen bekend als Twitter.

De serie belooft een diepgaand onderzoek naar de uitdagingen en gevaren van sociale media in de hedendaagse samenleving. Met de opkomst van sociale media en de groeiende invloed ervan op het publieke discours, is het essentieel om de donkere kanten van deze platforms te belichten en te begrijpen.

Macht

Schimmelpenninck, die zelf actief is als columnist, uit in een interview met de VPROgids zijn verbazing over de mate van invloed en macht die aan hem wordt toegeschreven op sociale media. "Ja, belachelijk. Ik heb nul invloed, nou ja, een beetje misschien, maar ik heb toch in ieder geval geen macht," zei hij. Hij benadrukte dat er betere kandidaten zijn om te bedreigen dan een columnist.

Strafbare feiten

De rol van columnisten in het publieke discours is niet nieuw, volgens Schimmelpenninck. "Columnisten doen al heel lang wat ik doe. Die maken mensen boos, of die beledigen mensen. Dat is allemaal niet nieuw," merkte hij op. Wat echter wel nieuw en zorgwekkend is, is de mate waarin strafbare feiten worden gepleegd op sociale media. Schimmelpenninck stelt dat er op grote schaal strafbare feiten worden gepleegd die onbestraft blijven.

Schimmelpenninck's inzichten in de serie zullen ongetwijfeld bijdragen aan het groeiende debat over de rol en verantwoordelijkheid van sociale media in onze samenleving. Terwijl platforms zoals X een plek bieden voor open discussie en meningsuiting, is het ook duidelijk dat er grenzen moeten worden gesteld om misbruik en wetteloosheid te voorkomen.

Het programma Sander versus de socials is vanaf maandag 30 oktober om 21.20 uur op NPO 3 te zien.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties