BN'er-vete van het jaar: Meilandjes hebben knallende ruzie met Chantal Janzen

Show & Tel
BN'er-vete van het jaar: Meilandjes hebben knallende ruzie met Chantal Janzen
Show & Tel

BN'er-vete van het jaar: Meilandjes hebben knallende ruzie met Chantal Janzen

BN'er-vete van het jaar: Meilandjes hebben knallende ruzie met Chantal Janzen

Chantal Janzen is niet welkom in Code Rosé, de B&B waar BN'ers komen logeren in het programma Chateau Meiland VIPS. Martien kan haar namelijk niet meer luchten, sinds ze zo fel tegen zijn vrouw tekeer ging aan de talkshowtafel van Eva Jinek. Hier deed Erica namelijk wat controversiële uitspraken over de Islam, waarna Janzen nijdig terugblafte. "Schandalig."

Talkshowruzie

Erica Meiland gaf een aantal jaar terug een boek uit waarin ze zich fel uitliet over de Islam. Zo vergeleek ze de boerkadragende vrouw met pinguïns en noemde ze hoofddoeken “niet normaal”. Later schoof Erica samen met Martien aan bij Eva Jinek, even als Chantal Janzen. Hier leest Eva een paragraaf voor uit Erica's boek, waarin Erica onder anderen pleit voor een boerkaverbod.

Chantal Janzen reageert gepikeerd. "Je mag dat niet bepalen. Heel veel moslimvrouwen vinden dat wel fijn,'' meent zij. Erica denkt dat deze dames zijn geïndoctrineerd . Ze blijft bij haar punt: "We moeten hier gewoon vanaf." Ook vindt ze dat de moslimmannen 'hun blik moeten bedekken', in plaats van dat de vrouw zich moet verstoppen achter gewaden. Chantal wordt nogmaals link. "Sommige meisjes willen helemaal geen wind door de haren!"

Niet uitgenodigd

Kans op verzoening zit er niet meer in, want de Meilandjes weigeren Chantal uit te nodigen in hun programma Chateau Meiland VIPS. Erica zegt dat haar man en dochter dat bepaald hebben: “We zijn nog een keer uitgenodigd bij Jinek en Chantal wilde bij ons in het programma Chateau Meiland VIPS langskomen. Ik had het wel interessant gevonden om er nog eens op terug te komen. Maar Martien en Maxime zijn daar heel zwart-wit in, zij waren er helemaal klaar mee!”

De waarheid

Maar volgens Evert Santegoeds is het net iets anders gegaan, zo stelt hij in zijn podcast Strikt Privé. “De vork zit toch iets anders in de steel, want zij hebben in eerste instantie Chantal gevraagd en die zei: ‘Nou, oké, leuk.’ Het is Chantal Blijft Slapen, maar dan andersom.” Podcast-collega Jordi Versteegden: “Ik heb Chantal net gesproken en die zegt: ‘Nou ja, ik ben gewoon uitgenodigd en ik ga graag de confrontatie aan.’” Vermoedelijk is Chantal dus uitgenodigd door de programmamakers, maar hebben Martien en Maxime hier een stokje voor gestoken. Hoe dan ook is de presentatrice voorgoed afgeschreven bij de reality-familie.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties