Danny de Munk laat vrouw 'continue in angst leven'

Show & Tel
Danny de Munk laat vrouw 'continue in angst leven'
Show & Tel

Danny de Munk laat vrouw 'continue in angst leven'

Danny de Munk laat vrouw 'continue in angst leven'

Groot nieuws in de zaak rond Danny de Munk. De vrouw die hem van verkrachting beschuldigde is namelijk vrijgesproken van vervolging. De reden? Een gebrek aan bewijs voor de aanklachten van smaad, laster, valse aangifte en meineed.

Dit werd bevestigd door haar advocaat Anthony Leigh, na eerdere berichtgeving door RTL Boulevard.

Angst

Leigh onthult dat zijn cliënte, ondanks haar overtuiging van onschuld, een periode van intense angst heeft doorstaan. De angst om niet geloofd te worden, geconfronteerd te worden met een forse financiële eis, of zelfs gearresteerd te worden, woog zwaar. Hij benadrukt het verwoestende effect van dergelijke angsten op slachtoffers, vooral als ze zich al in een kwetsbare positie bevinden.

Opluchting

De vrouw zelf spreekt van een diepe opluchting en dankbaarheid. Ze is dankbaar dat het Openbaar Ministerie haar verklaringen serieus nam. Ze geeft toe dat ze, had ze geweten hoe heftig De Munk zou reageren, wellicht nooit aangifte had gedaan. Ze beschrijft gevoelens van eenzaamheid en moedeloosheid tijdens het proces, ondanks haar overtuiging van de waarheid.

De beschuldigingen tegen De Munk gaan terug tot vijftien jaar geleden, toen hij en de vrouw samenwerkten in de musical Ciske de Rat. De Munk ontkende de verkrachting, maar gaf toe dat er een zoen was geweest. Hij beschuldigde haar van een valse aangifte en diende een tegenaangifte in.

Al in november vorig jaar werd besloten dat De Munk niet vervolgd zou worden voor de verkrachtingszaak, wegens onvoldoende bewijs. De Munk heeft nog de optie om verder te procederen. Hij kan binnen drie maanden een artikel 12-procedure starten bij het gerechtshof.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties