Dochter Willem-Alexander feest er op los in Wales

Show & Tel
Dochter Willem-Alexander feest er op los in Wales
© BSR Agency
Show & Tel

Dochter Willem-Alexander feest er op los in Wales

Dochter Willem-Alexander feest er op los in Wales
© BSR Agency

Ze was er afgelopen koningsdag helaas al niet bij omdat ze in haar examenperiode van het UWC Atlantic College in Wales zat. Hierdoor kon Prinses Alexia van Oranje niet naar huis afreizen om de festiviteiten bij te wonen. Maar nu haar examens erop zitten kan ze er naar hartelust op los feesten; samen met vader en moeder maar ook alleen.

Naar school in Wales

De tweede dochter van Willem en Maxima vertrok in 2021 naar het Internationaal Baccalaureaat aan het United World College of the Atlantic, een school waar haar vader ook studeerde. Zij zat daar in de klas met prinses Leonor, de oudste dochter van de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia. Alexia voltooide hier de laatste jaren van haar middelbare school. Het zogeheten internationaal baccalaureaat geldt als een vervanging van de laatste twee jaar op het vwo.

Feest 

Alexia hoort begin juli of ze daadwerkelijk geslaagd is. Het uitvliegen van de leerlingen van de school wordt gevierd met de traditionele Leavers Celebration. Daarbij waren zaterdag ook Alexia’s familie Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Ariane aanwezig. Het gezamenlijke feest op Zaterdag vierde Alexia dan wel samen met haar familie, maar als die eenmaal zijn uitgezwaaid is het tijd voor de leerlingen zelf om het feest voort te zetten. Dat is as we speak dus in volle gang.

Toekomst

Wat de volgende stap van Alexia is, heeft ze nog niet bekendgemaakt. Maar het is wel zeker dat ze in September begint aan haar Universitaire studie. Wie weet wel in Nederland. Royalty deskundige Annemarie de Kunder zegt dat dit wel wennen zal zijn voor Alexia, omdat deze zich in Wales redelijk anoniem kon wanen: 'Alexia zal nog regelmatig haar witte pet en zonnebril erbij moeten pakken. Want in Nederland is de prinses toch nét wat bekender dan in het afgelegen Wales.'

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN