Donny Roelvink geeft update over zijn ziekte

Show & Tel
Donny Roelvink geeft update over zijn ziekte
Show & Tel

Donny Roelvink geeft update over zijn ziekte

Donny Roelvink geeft update over zijn ziekte

Afgelopen december kreeg Donny (25), bekend van onder andere De Roelvinkjes, Temptation Island VIPS en Expeditie Robinson 2018, onverwachts slecht nieuws. Bij de goedgebekte acteur werd namelijk teelbalkanker vastgesteld. Om geen enkel risico te nemen, besloot hij onmiddellijk onder het mes te gaan en één bal te laten verwijderen.

Opluchting voor Donny

Op Instagram plaats hij een foto waar hij triomfantelijk zijn duim omhoog houdt. "Mijn eerste controle na mijn diagnose. Alles is in orde’, schrijft hij erbij. Onder de post reageren hordes aan opgeluchte fans die strooien met felicitaties. Ook zijn oudere broer Dave, vader Dries en schoonmoeder Honoria spreken hun blijdschap uit.

De jongste zoon van Amsterdamse volkszanger bleek een seminoom stadium 1 hebben, wat betekend dat hij gelukkig geen chemotherapie nodig had. Wel moest hij 'waakzaam wachten' op wat de vervolgstappen zouden zijn. Na de eerste controle met positieve uitslag, kon Donny eindelijk weer even zijn hagelwitte tanden bloot lachen.

Kinderwens in gevaar

Afgelopen januari was Donny te gast bij praatprogramma 'Renze op Zondag', waar hij vertelde over de rollercoaster waar hij doorheen gaat sinds de diagnose én over zijn kinderwens die bijna in duigen leek te vallen. “Er gingen meteen alarmbellen rinkelen over mijn vruchtbaarheid. Het is een hele grote wens van mij om papa te worden. Het kan nog, maar dat zal wel iets lastiger worden."

Invriezen

Voordat Donny zijn bal liet verwijderen, kreeg hij gelukkig nog de mogelijkheid om zijn zaad in te vriezen. Het geluk verliet hierbij wel even zijn zijde, toen bleek dat zijn zaad erg zwak was en mogelijk onbruikbaar. Dit bericht was een shock voor hem. “Ik heb het er heel erg moeilijk mee gehad. Je krijgt te horen dat je kanker hebt en je droom valt in duigen.”

Gelukkig is het niet enkel kommer en kwel, want na het ontdooien werden er toch nog wat goede cellen gevonden. "Dus dat is goed nieuws en dat geeft hoop voor in de toekomst dat het nog mogelijk is.”


 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties