Duncan Laurence kampt met heftige burn-out: 'ben zo verdrietig'

Show & Tel
Duncan Laurence kampt met heftige burn-out: 'ben zo verdrietig'
Show & Tel

Duncan Laurence kampt met heftige burn-out: 'ben zo verdrietig'

Duncan Laurence kampt met heftige burn-out: 'ben zo verdrietig'

Het waren hectische weken voor Duncan Laurence: eerst ging zijn Songfestival team de afgrond tegenmoet, en toen kreeg hij zelf bakken met kritiek over zich heen omdat hij hen niet goed gecoacht had. Dit alles is hem niet in de koude kleren gaan zitten.

Schandalig

Toen topfotograaf William Rutte hoorde hoe Duncan zijn team twee keer had laten afgaan op het podium terwijl hij zelf doodleuk zijn nieuwe single aan het promoten was in Amerika, sloeg hij toch even steil achterover. 'Ik vind het echt schandalig dat we helemaal niets van Duncan Laurence horen. Wat moeten die mensen hierna nog? Het zijn twee mensen die aan het begin van hun carrière staan. Ze worden nu overal afgefikt en dan neemt ook nog eens niemand het voor je op. Wat ga je nog doen dan?'

Beteuterd duo

Hij was niet de enige die Duncan bekritiseerde; massa's commentaar kwam op hem af, wat alleen nog maar versterkt werd toen hij zelf gezellig optrad in de finale van het Eurovisie, terwijl zijn team beteuterd aan de zijlijn op een bankje zat. Maar als we dachten dat dit Duncan allemaal geen moer kon schelen, hadden we het mis: de zanger voelt zich zo beroerd dat hij het uitbrengen van zijn nieuwe single vooruit schuift.

'Ik ben niet sterk genoeg'

Op Instagram schrijft hij: 'Ik zal heel eerlijk zijn. Deze laatste maanden zijn te veel geweest... Ik ben uitgeput en mentaal gedrained. En bovenal ben ik zo verdrietig. Ik wilde dit album zo graag uitbrengen... Het is helemaal af... de muziek is gemastered, het artwork is klaar. Ik heb er heel hard aan gewerkt. Maar ik realiseer me ook dat ik nu niet sterk genoeg ben om het de aandacht, de promotie en de liefde en zorg te geven die het nodig heeft na de release. Dus hebben mijn team en ik besloten om de releasedatum te verplaatsen'.

Sympathie

Het publiek reageert motiverend en begint onderhand te begrijpen dat het ook voor Duncan allemaal niet zo makkelijk is geweest. Toch fijn voor hem om nog even wat sympathie te krijgen voor zijn nieuwe nummer dan echt online komt te staan.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN