Getver! Maaltijdboxen blijken bron van bacteriën te zijn

Show & Tel
Getver! Maaltijdboxen blijken bron van bacteriën te zijn
Show & Tel

Getver! Maaltijdboxen blijken bron van bacteriën te zijn

Getver! Maaltijdboxen blijken bron van bacteriën te zijn

Bacteriële bombardementen in bezorgboxen! Er is een ernstig hygiënisch probleem in de wereld van voedselbezorging, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door het Italiaanse culinaire tijdschrift Gambero Rosso. In de verrassende verpakkingen van de maaltijdboxen, die schijnbaar schoon lijken op het eerste gezicht en geen vreemde geuren verspreiden, ontdekten de onderzoekers meer dan 200 kolonies bacteriën, een aantal dat driemaal hoger is dan wat toegestaan zou zijn op de vloer van een restaurant bij een hygiënecontrole.

Bah

Als er zoveel bacteriën op de vloer van een restaurant worden gevonden, wordt het etablissement onmiddellijk gesloten. Echter, in het geval van een koerier die een dergelijke bacteriële belasting in zijn bezorgbox draagt wordt er niets gedaan. Deze verontrustende bevindingen brengen het gebrek aan controle op voedselkoeriers aan het licht. Hoewel de controles op restaurants en voedselwinkels streng zijn, is er nauwelijks controle op de manier waarop voedsel wordt vervoerd, waardoor argeloze klanten mogelijk het slachtoffer wordt van een voedselvergiftiging.

Ook in Nederland

In Nederland is de situatie niet veel beter. Er is een gebrek aan inzicht in de hygiënische omstandigheden van de maaltijdboxen, zoals bevestigd door Diane Bouhuijs, woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Er worden regelmatig controles uitgevoerd in restaurants en afhaalpunten, maar een specifieke controle van koeriers vindt nog niet plaats.

NVWA doet onderzoek

Momenteel wordt er door de NVWA een onderzoek uitgevoerd naar de hygiëne van voedselkoeriers, aangezien het aantal mensen dat voedsel laat bezorgen snel groeit. Het is cruciaal dat dit voedsel op de juiste manier wordt vervoerd, iets waar op dit moment te weinig inzicht in is. De resultaten van dit onderzoek worden verwacht tegen het einde van dit jaar.

Verantwoordelijkheid wordt bij koerier gelegd 

Volgens de richtlijnen van bezorgbedrijven zoals Glovo, Uber Eats en Deliveroo, ligt de verantwoordelijkheid voor de hygiëne van de maaltijdboxen bij de koeriers zelf. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de aanschaf van de schoonmaakmiddelen. De koeriers worden tijdens de cursussen van de bedrijven gewezen op hun verantwoordelijkheden. Echter, Gambero Rosso heeft zijn twijfels over de effectiviteit van deze cursussen, die kort en oppervlakkig zijn en waarin in slechts een paar uur alles wordt doorgenomen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties