Johan Derksen in felle Theo Maassen-discussie met Olcay Gulsen: 'Jij dramatiseert het!'

Show & Tel
Johan Derksen in felle Theo Maassen-discussie met Olcay Gulsen: 'Jij dramatiseert het!'
Show & Tel

Johan Derksen in felle Theo Maassen-discussie met Olcay Gulsen: 'Jij dramatiseert het!'

Johan Derksen in felle Theo Maassen-discussie met Olcay Gulsen: 'Jij dramatiseert het!'

Het is een wervelwind in medialand: Theo Maassen die aan de schandpaal wordt genageld omdat hij zijn vrouw Joyce een gebroken neus zou hebben geslagen, zijn vrouw die dit later weer ontkent en nu Olcay Gulsen die beweert dat Joyce waarschijnlijk thuis onder druk wordt gezet en mogelijk wél mishandeld wordt.

Sinds de vernietigende coverstory van de Privé is het imago van Theo compleet naar de knoppen. Nu, pas twee weken later, besluit het management van Joyce opeens met een ontkenning te komen. Opvallend is dat er enkel ontkent wordt dat Theo haar een gebroken neus zou hebben geslagen en niet dat ze een slachtoffer is van huiselijk geweld.

'Hoe weet jij dat?'

Olcay Gulsen, die zich inzet tegen huiselijk geweld, gaat in gesprek met Johan Derksen in Vandaag Inside. Derksen bagatelliseert het mishandelingsverhaal al vanaf dag één en is van mening dat Joyce gewoon aangifte had moeten doen. “Hoe weet je dat zij geen aangifte heeft gedaan?,” haalt Olcay aan. Johan na een korte stilte: “Dan was dat wel naar buiten gekomen.”

Geen bewijs

Heel vaak heeft aangifte geen zin en dat kan haar zomaar verteld zijn, aldus Olcay. “Nou ja, dat is dus het probleem. Heel vaak als ik met slachtoffers spreek, dan proberen ze wel aangifte te doen, maar als er geen bewijs is of ze hebben geen foto’s van blauwe plekken, dan kun je niet eens aangifte doen. Misschien was dit wel haar laatste strohalm.”

Economische afhankelijkheid

Als Johan aanhaalt dat de vrouw van Theo al ontkend heeft, zegt Olcay: “Ja, na twee weken en dan zo’n geregisseerd verhaal met: ‘Ik heb niks gebroken.’ Ze zegt niet: ‘Er was geen huiselijk geweld.’ Ze zegt: ‘Ik heb niks gebroken.’ Dat zegt ze specifiek. Ik denk dan, Johan: een op de vijf vrouwen heeft te maken met huiselijk geweld…”

Johan herhaalt dat de vrouw naar de politie had moeten stappen en niet via een vriendinnetje naar de Privé. Olcay: “Ja, maar zijn eigen vrouw heeft daar ook aan meegewerkt. Die appgesprekken kwamen letterlijk uit haar telefoon. Het is misschien ook economische afhankelijkheid, hè, Johan.”

'Jij dramatiseert het'

Als er expliciete aanwijzingen zijn, kun je niet langer de ogen sluiten, vindt Olcay. “Iemand die in een gewelddadige situatie leeft, leeft in een isolement, is bang, is angstig misschien. Misschien is er een financiële afhankelijkheid.” Johan gaat er fel tegenin: “Jij dramatiseert het allemaal. Je verzint het ter plaatse. Ik vind dit geen onderwerp om over ‘misschien’ te praten.” Olcay snoert hem daarop de mond met: “Maar jij doet dat wel! Jij zegt ‘rancuneus wijf’!”

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties