Jutta Leerdam gedumpt: 'We hebben keuzes gemaakt'

Show & Tel
Jutta Leerdam gedumpt: 'We hebben keuzes gemaakt'
Show & Tel

Jutta Leerdam gedumpt: 'We hebben keuzes gemaakt'

Jutta Leerdam gedumpt: 'We hebben keuzes gemaakt'

De schaatswereld staat even op zijn kop, want Jutta Leerdam neemt afscheid van team Jumbo-Visma.

Stekker eruit

Na een periode van spanning en speculatie is het hoge woord eruit: geen nieuw contract voor Leerdam bij de geel-zwarte brigade. Ondanks dat haar contract op 1 april verliep, en de deur nog op een kier stond voor een verlenging, heeft het team besloten de stekker uit de onderhandelingen te trekken.

Geen overtuiging bij Jutta

Volgens de Telegraaf bleef het akelig stil nadat het contract van Leerdam afliep. De krant drong aan op duidelijkheid en uiteindelijk kwam die er: de gesprekken zijn gestopt. Commercieel directeur Sven Kramer gaf aan dat ze Leerdam een aantrekkelijk voorstel hadden gedaan. "Daarbij hebben wij een heldere visie over hoe die samenwerking met elkaar in te vullen. Wij proefden vanuit Jutta niet de overtuiging en het commitment dat in onze ogen nodig is om samen succesvol te kunnen voortzetten."

 

Jumbo-Visma houdt grote schoonmaak

Het is duidelijk dat Jumbo-Visma niet bang is om de bezem door het team te halen. Met het oog op het behalen van nieuwe internationale successen, heeft de schaatsploeg onder leiding van coach Jac Orie flink wat wijzigingen doorgevoerd. De laatste maanden zagen we een aantal opmerkelijke veranderingen binnen het team.

Zo nam Thomas Krol al eerder afscheid van de ploeg en besloot de leiding het contract van Kai Verbij niet te verlengen. Daarnaast maakte Antoinette Rijpma-de Jong de overstap naar de concurrerende ploeg Reggeborgh. Deze uittocht namelijk wijst op een strategische herpositionering binnen het team.

Maar het is niet alleen maar afscheid nemen; er zijn ook nieuwe gezichten. Isabel Grevelt en Sanne in ’t Hof zijn recent toegetreden tot het team, klaar om de gelederen te versterken.

Jutta, die momenteel bij haar vriend Jake Paul op Puerto Rico verblijft, heeft nog niet gereageerd.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties