Lil' Kleine onder vuur aan tafel bij Renze Klamer: 'Drank belangrijker dan kind?'

Show & Tel
Lil' Kleine onder vuur aan tafel bij Renze Klamer: 'Drank belangrijker dan kind?'
Show & Tel

Lil' Kleine onder vuur aan tafel bij Renze Klamer: 'Drank belangrijker dan kind?'

Lil' Kleine onder vuur aan tafel bij Renze Klamer: 'Drank belangrijker dan kind?'

Jorik Scholten (Lil' Kleine) liet gisteren voor de eerste keer in twee jaar tijd zijn beruchte snuit zien in een tv-interview. Aan tafel bij Renze Klamer werd de omstreden rapper flink aan de tand gevoeld, voornamelijk over zijn excessieve drankgebruik. "Dit vind ik een beetje een rare vraag."

Het is nu twee jaar geleden dat Lil' Kleine het nieuws haalde door zijn ex-vriendin aan haar haren uit de auto te sleuren. Om zijn kant van het verhaal te belichten, liet hij zich de afgelopen jaren filmen door een cameraploeg en is nu zijn eigen docu-serie te bezichtigen op Prime. Gisteren mocht de rapper daar over komen babbelen aan tafel bij Renze.

Wat doe je hier?

Renze begint het gesprek met een vraag die lichte irritatie wekt, namelijk waarom Jorik eigenlijk aan tafel zit. Hij antwoordt daarop: “Ik wil het hebben over de documentaire, ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen en ooit moet je hier weer zitten, dus wat is dan het goede moment? En ik zit hier ook een beetje omdat jullie dat hebben gevraagd.”

“Echt waar?”, merkt de gastheer op. “O, ik dacht dat wij werden benaderd door jullie, dacht ik.” Jorik zonder twijfel: “Nee, dat is niet zo.” Renze: “Nee? Is dat niet zo? Oké, dat moet ik even nazoeken.” De sfeer zit er direct goed in.

Ideale schoonzoon

Het interview gaat niet bepaald ergens heen. Het lijkt erop dat Renze Jorik probeert te provoceren met een vragenvuur over drank en drugs-gebruik. “Ik hoef niet de ideale schoonzoon te worden. Ik wil gewoon mezelf blijven. Als ik nu tegen jou zeg dat ik ga stoppen met drinken en dat ik de ideale schoonzoon word, dan lieg ik tegen jou en heel Nederland,'' zegt Jorik daarover.

Snuiven doet hij in ieder geval al niet meer en daar is hij bijzonder trots op. “Je wil mijn eerlijke antwoord en ik heb tot nu toe niet gebruikt en wel gedronken. Als je mijn eerlijke antwoord wil weten: ik zal altijd een drankje blijven drinken, ja. Hoe graag Nederland ook wil horen dat ik dat niet ga doen, ik ga niet liegen hier, snap je?”

Drank of zoontje?

Renze en zijn vaderlijk instinct vinden het lastig te begrijpen: “Maar als het elke keer een probleem wordt en je zegt: ‘Mijn zoontje komt op één’, dan is jouw zoontje toch uiteindelijk belangrijker dan drank?”

Jorik is zichtbaar geïrriteerd. “Ja, tuurlijk, maar wat heeft het voor nog een probleem opgeleverd dan?” Renze: “Nou ja, ik kijk alleen de docu en dan hoor ik jouw manager zeggen: ‘Die drank, dat gaat niet goed, Jorik. Het is te veel, je bent de hele tijd dronken.’”

'Rare vraag'

Jorik zijn geduld wordt duidelijk op de proef gesteld. “Ja, oké. Nee, oké. Maar mijn zoontje komt sowieso op één. Het is een rare vraag om te zeggen: ‘Wat vind je belangrijker: drank of je zoontje?’”

Renze: “Ja, dat weet ik niet. Ik weet niet hoe jullie de zorg verdelen bijvoorbeeld, maar het lijkt me als dan je zoontje bij jou is, dat je dan zegt: ‘Dan drink ik geen druppel’, bijvoorbeeld.” Daarop antwoordt Jorik op nijdige toon: “Nou, bijvoorbeeld.”

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties