Politie pakt realityster Nancy Suurhoff: illegale fok en ontuchtige handelingen bij honden

Show & Tel
Politie pakt realityster Nancy Suurhoff: illegale fok en ontuchtige handelingen bij honden
Show & Tel

Politie pakt realityster Nancy Suurhoff: illegale fok en ontuchtige handelingen bij honden

Politie pakt realityster Nancy Suurhoff: illegale fok en ontuchtige handelingen bij honden

Realityster Nancy Suurhoff kreeg gisteren de politie op haar dak. De 'hondenkoningin', zoals ze haar noemen in het Net5-programma Goud Zuid, zou het populaire hondenras Pomeriaan illegaal en doodziek aan klanten hebben verkocht. De politie doet nu onderzoek naar wat zich afspeelt binnen de vier muren van haar 'hobbyfokkerij' Pomeranian Amsterdam.

Doodzieke pups

Dierenbeschermingsorganisatie House of Animals deed al eerder research naar Suurhoffs onderneming en stuitte toen op alarmerende feiten. Tientallen klanten, die vertrouwden op de professionaliteit van Suurhoff en daarom een pluizige viervoeter kochten, werden eigenaar van doodzieke pups met levensbedreigende afwijkingen.

House of Animals heeft deze week aangifte tegen Suurhoff gedaan vanwege illegale import, valsheid in geschrifte, handelen in zieke dieren, fraude en oplichting, witwassen en ontuchtige handelingen. Daarop is donderdagavond een inval gedaan door de dierenpolitie Amsterdam. Diverse honden zijn in beslag genomen.

Sporttas met puppy’s

Nancy Suurhoff biedt op haar website trimbeurten aan voor het harige ras, een kennel en zelfs een POM-hotel. Ook schrijft ze dat ze 'af en toe prachtige pups' krijgt en dat daar 'wie weet jouw droomhond' tussenzit. House of Animals vermoedt dat deze puppy’s op grote schaal illegaal zijn geïmporteerd uit Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en Polen en dat ze de eerste weken van hun leven, die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van de hond, geen normale opvang krijgen. Zo werd er afgelopen januari in een auto in Amsterdam een sporttas met puppy’s in beslag genomen door de politie. Deze blijken ook bestemd te zijn geweest voor Pomeranian Amsterdam.

Ontuchtige handelingen

"Ze hebben wel een vaccinatieboekje, maar geen Europees dierenpaspoort en ze staan niet aangemeld als import in de daarvoor bestemde database. Sommige pomerianen hebben een valse Russische stamboom en een Nederlandse chip”, laat een woordvoerder van House of Animals weten. Naast illegale verkoop zou Nancy Suurhoff zich ook schuldig hebben gemaakt aan het eigenhandig fokken met het ras. Ze gebruikt volgens getuigen in de documentaire van House of Animals zelfs pompjes om zaadlozingen op te wekken bij reutjes, om het zaad vervolgens in te brengen bij teefjes. Een dergelijke medische behandeling is verboden voor ondeskundigen en mag alleen door dierenartsen worden uitgevoerd.

Bekijk de schokkende docu hieronder:

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties