Wereldberoemde Francis Ngannou wil de ring in met Rico Verhoeven (VIDEO)

Sport
Wereldberoemde Francis Ngannou wil de ring in met Rico Verhoeven (VIDEO)
GettyImages
Sport

Wereldberoemde Francis Ngannou wil de ring in met Rico Verhoeven (VIDEO)

Wereldberoemde Francis Ngannou wil de ring in met Rico Verhoeven (VIDEO)
GettyImages

Francis Ngannou (38), de kersverse wereldkampioen van de PFL (Professional Fighters League), heeft aangegeven dat hij graag de ring zou willen delen met de Nederlandse kickbokser Rico Verhoeven. Na zijn indrukwekkende overwinning afgelopen weekend tijdens de ‘Battle of the Giants’ in Riyad, Saoedi-Arabië, gaf Ngannou aan dat hij niet afwijzend staat tegenover een gevecht tegen de regerend Glory-kampioen.

Overwinning in Riyad

Ngannou versloeg tijdens het speciale evenement in Riyad de Braziliaan Renan Ferreira op indrukwekkende wijze. De Kameroense MMA-ster had minder dan vier minuten nodig om zijn tegenstander via een technische knock-out op de grond te krijgen. Zijn overwinning in de ‘Battle of the Giants’ bevestigde zijn status als een van de meest gevreesde vechters in de MMA-wereld.

"We zijn bevriend, maar dat houdt een gevecht niet tegen"

Tijdens een interview met sportjournalist Ariel Helwani werd Ngannou gevraagd naar zijn gedachten over een mogelijk gevecht met Rico Verhoeven. Helwani vroeg of hij Verhoeven kende en of hij bereid zou zijn om tegen hem te vechten. Ngannou antwoordde: "Natuurlijk weet ik wie hij is. Ik ben hem een keer tegengekomen in de gym. We zijn bevriend, maar dat betekent niet dat we het niet tegen elkaar kunnen opnemen in een gevecht.”

Glory en PFL: open voor onderhandelingen

Na het gesprek met Ngannou legde Helwani de vraag voor aan Marshall Zelaznik, de baas van Glory. Zelaznik gaf aan dat hij wel oren heeft naar een gevecht tussen Verhoeven en Ngannou. Volgens Zelaznik staat Glory open voor gesprekken met de PFL om te kijken of een dergelijk gevecht kan worden georganiseerd. Het vooruitzicht van een showdown tussen Verhoeven, die al jaren aan de top staat in het kickboksen, en Ngannou, de krachtpatser uit het MMA, zou zeker veel aandacht trekken binnen zowel de kickboks- als MMA-wereld. Hoewel er nog geen definitieve afspraken zijn gemaakt, lijkt het enthousiasme van zowel Ngannou als Glory om dit gevecht te realiseren een grote stap in de richting van een mogelijk legendarische strijd.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties