Rechter veroordeeld Willem Engel

Nieuws
Rechter veroordeeld Willem Engel
Nieuws

Rechter veroordeeld Willem Engel

Rechter veroordeeld Willem Engel

Activist Willem Engel stond vandaag voor het hekje op verdenkingen van opruiing.

Het openbaar ministerie eiste een taakstraf van 180 uur plus een celstraf van 3 maanden voorwaardelijk omdat hij in coronatijd iedereen opriep om te demonstreren. Er waren 5 verdenkingen van opruiing, uiteindelijk is hij voor één veroordeeld: een oproep om deel te nemen aan een verboden demonstratie. De rechtbank legt Engel daarvoor een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand op met een proeftijd van 2 jaar.

Engel heeft er lak aan

De rechtbank verduidelijkt: "Door opzettelijk op te roepen om toch aan de demonstratie deel te nemen heeft Engel laten zien dat hij lak heeft aan de (lokale) autoriteiten. Dergelijk ondermijnend handelen kan leiden tot gedrag dat een gevaar oplevert voor het maatschappelijk leven. De ernst daarvan wordt versterkt door de coronacrisiscontext. De samenkomst van veel mensen bij elkaar kan een gevaar voor de volksgezondheid opleveren. Engel heeft bovendien de in de samenleving heersende onrust met zijn oproep gevoed. Dat alles in de wetenschap dat hij een groot bereik had."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties