Eva Jinek onthult bizarre kersttraditie: 'warm en dampend'

Show & Tel
Eva Jinek onthult bizarre kersttraditie: 'warm en dampend'
Show & Tel

Eva Jinek onthult bizarre kersttraditie: 'warm en dampend'

Eva Jinek onthult bizarre kersttraditie: 'warm en dampend'

Eva Jinek schijnt een zeer specifieke traditie te hebben rondom de feestdagen. Deze traditie vond zijn oorsprong vorig jaar aan de Vlaamse kust. "Dampend, romig en goddelijk."

Volgens Jinek voelen de laatste weken van het jaar altijd als één grote waas. Om te voorkomen dat de aanloop naar de feestdagen weer verrekte wazig werd, boekte Eva vorig jaar een trip naar België. Daar stopte ze een lekkernij in haar laadklep die haar leven voorgoed veranderde.

Problematisch

In 2022 nam de talkshowpoes haar vriend Dexter en zoontje Pax mee naar België. "Dat liep iets anders dan gepland: het regende non-stop – we zaten aan de kust dus non-stop regen is problematisch - en ik had onze hotelkamer een maand later geboekt dan de dag dat we er waren, ook problematisch."

'Geen Gen-Z in de bediening'

Gelukkig was de redding in zicht, gekleed in een goudbruin jasje: "We hebben garnalenkroketten gegeten! Dampend, romig, goddelijk." Waar Eva normaal gesproken geen ruk herinnert van de donkere dagen voor kerst, kan ze nu het hele gebeuren tot in detail omschrijven. 'Er lag een berg gefrituurde peterselie naast met een grof gesneden citroen' en 'er was nul Gen-Z in de bediening maar slechts mannen van een zekere leeftijd' en er waren 'veel micro-honden want Belgen hébben alleen maar micro-honden.' Echt hersenvoer, zo'n kroketje.

Dit jaar weer

"Ik kan het tot in detail navertellen en dat was nou precies de bedoeling,'' schrijft ze in haar nieuwsbrief die elke maandag in de mail van abonnee's verschijnt. De nieuwsbrief staat deze week in het teken van de krokante fetisj van Eva. Ze vertelt zelfs dat de snack haar een nieuwe vakantie heeft doen boeken. "Dit jaar gaan we weer. Pax ben ik al een paar weken lekker aan het maken met het vooruitzicht. Zo toon ik hem telkens foto’s van de handgedraaide garnalenkroketten,'' schrijft ze. "Ik heb daar meerdere portretten van gemaakt."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties