Marieke Elsinga gecanceld na grap over dood Def Rhymz: 'Wat een walgelijke opmerking!'

Show & Tel
Marieke Elsinga gecanceld na grap over dood Def Rhymz: 'Wat een walgelijke opmerking!'
Show & Tel

Marieke Elsinga gecanceld na grap over dood Def Rhymz: 'Wat een walgelijke opmerking!'

Marieke Elsinga gecanceld na grap over dood Def Rhymz: 'Wat een walgelijke opmerking!'

Marieke Elsinga, de jolige radiopresentatrice die op sociale media vooral kattencontent deelt, maakte gisteren een grapje op de radio dat niet helemaal goed viel bij de luisteraars. Ze spotte namelijk met Def Rhymz, het meesterbrein achter de hit 'Schudden', die op 53 jarige leeftijd is komen te overlijden. Marieke vroeg zich hardop af of dit nummer ook wordt gedraaid als ze hem in de grond laten zakken. "Zak, zak zak zak!"

De kist laten zakken

Gisteren bespraken Marieke Elsinga en Mattie Valk het plotselinge overlijden van hiphop-artiest Def Rhymz in hun ochtendshow. Dennis Bouwman, de 'echte' naam van de rapper, bracht in 2001 het nummer Schudden uit. Het werd een ware monsterhit, die je tot op de dag van vandaag nog steeds hoort op tienerfuiven of schuimparty's in Marbella. In het nummer klinkt meerdere malen de tekst 'zak, zak, zak, zak', waarmee Bouwman doelde op het schudden van je togus richting de vloer.

Maar nu Dennis niet langer onder ons is, krijgt de tekst voor Elsinga een heel andere betekenis. Een tikkeltje luguber zelfs. In de ochtendshow van Qmusic grapt ze dat ze dit nummer moeten draaien wanneer ze de kist met Bouwman laten zakken in de aarde. "Zak, zak, zak, zak!!"

'Top 10 begrafenisnummers'

Omdat de grap gisterochtend niet echt aansloeg, besloot Marieke het vanmorgen nog eens te proberen. Ze wilde namelijk een top 10 begrafenisnummers opnoemen. Radiocollega Mattie Valk probeerde hier subtiel een stokje voor te steken door 'nee...nee..nee' te fluisteren, maar Elsinga sloeg alweer toe: "Zak, zak, zak, zak!"

Marieke is gecanceld

Luisteraars van de radioshow zijn enorm geschrokken van deze grap. "Beetje respect vandaag was gepast geweest. Ongepaste uitspraken over de muziek van Def Rhymz op de dag van z’n overlijden is not done,'' schrijft iemand onder een foto van Marieke op Instagram. Een ander: "Walgelijk.. waarom zou je zo'n opmerking over Def moeten maken. Zoveel mensen worden om niks gecanceld, hoop dat ze jou erbij gooien!"

En ene Simone heeft besloten om de hele zender te boycotten zolang Marieke aanwezig is: "Beetje jammer dat er bij ons vanaf nu geen qmusic meer gedraaid gaat worden op de vroege morgen. En dat allemaal te danken aan Marieke en haar ongepaste opmerkingen, cancelled byebye."

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties