Thijs Römer heeft eerste nachtje in het gevang erop zitten: 'Pak slaag en erger'

Show & Tel
Thijs Römer heeft eerste nachtje in het gevang erop zitten: 'Pak slaag en erger'
Show & Tel

Thijs Römer heeft eerste nachtje in het gevang erop zitten: 'Pak slaag en erger'

Thijs Römer heeft eerste nachtje in het gevang erop zitten: 'Pak slaag en erger'

Zaterdag was het zover voor Thijs Römer (45): zijn logeerpartijtje in het huis van bewaring gaat van start. De acteur werd in 2023 veroordeeld voor het online misbruiken van drie minderjarige meisjes en moet hiervoor een maandje brommen. Volgens ex-gedetineerde Jurgen Obbens gaat Römer een zware tijd tegemoet en kan hij zelfs een groot veiligheidsrisico lopen.

Geen special treatment voor BN'ers

Voordat hij een maand achter slot en grendel verdwijnt, moest Römer eerst een taakstraf van 240 uur voldoen. Vandaag heeft de acteur zijn eerste nacht in het gevang achter de rug. "Tussen de 20 en 22 uur zit je in de cel per dag”, vertelt Obbens, bestuurder van Stichting Bureau Ja, aan RTL Boulevard. Krijgt Römer een VIP-behandeling omdat hij een BN'er is? Geen haar op het hoofd van de cipier die eraan denkt. "Hij krijgt gewoon een behandeling zoals elk persoon in detentie zijn behandeling krijgt. De vraag is wel hoe Thijs daar zelf mee om zal gaan omdat hij een BN’er is. En hij zal wellicht herkend worden door andere mensen in detentie”, aldus Obbens.

Afschuw

Römer kan het zwaar krijgen in de gevangenis vanwege zijn misdaad. "Alles wat zeden-gerelateerd is, en zeker ook het onlinemisbruik van minderjarigen, dat ligt heel gevoelig bij mede-gedetineerden. Daar wordt echt op een manier naar gekeken die enige afschuw wekt bij heel veel mensen”, vertelt Jurgen verder.

Pak slaag

Misdaadjournalist John van den Heuvel vermoedt dat Römer op een andere afdeling wordt geplaatst dan bij de ‘gewone’ gedetineerden, zo meldt hij bij RTL Boulevard. "Zedendelinquenten die worden over het algemeen, zeker als er problemen worden verwacht met mede gedetineerde, op een extra zorg afdeling geplaatst. Daar zitten overigens ook mensen met andere psychische problemen”, legt van den Heuvel uit. Als in de gevangenis uitlekt waarom de acteur vastzit, waar voor Thijs haast geen ontkomen aan is, kun je volgens de journalist grote veiligheidsrisico’s lopen. "Dat varieert van een pak slaag tot erger”.

Lil' Römer

Een rolletje in een film of serie zit er niet meer in voor Thijs, maar een carrière als rapper is een geschikt plan B, zo denkt Rob Goossens. "Want het publiek van 101 Barz is wel iets milder voor voormalig delinquenten dan het publiek in Stadsschouwburg in Amsterdam." Thijs heeft deze maand in ieder geval meer dan genoeg tijd om wat rijmpjes op papier te zetten over zijn vrije Amsterdamse opvoeding.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties