Zo zag Jutta Leerdam eruit toen ze zichzelf te dik vond

Show & Tel
Zo zag Jutta Leerdam eruit toen ze zichzelf te dik vond
Show & Tel

Zo zag Jutta Leerdam eruit toen ze zichzelf te dik vond

Zo zag Jutta Leerdam eruit toen ze zichzelf te dik vond

Robbert Rodenburg sluit dit seizoen van zijn interviewserie 'Open Kaart' af met populaire schaatster Jutta Leerdam. Hierin doet ze een boekje open over vanalles en nog wat, want Rodenburg weet zoals altijd weer precies de juiste knoppen in te drukken. 2020 was voor Jutta een horror-jaar en kampte ze met een eetstoornis. Maar was ze wel zo 'dik' als ze zichzelf vond?

'Ik wilde perfect zijn'

'Ik heb wel eens teveel discipline gehad, dat ik te veel op het verkeerde focuste. Ik sloeg helemaal door in voeding. Ik wilde zo perfect zijn. Ik wilde zo dun mogelijk zijn' vertelde ze tegen Robbert. 'Niks ongezonds at ik. Geen stukje chocola, niks. Ik had het gewoon compleet geblokt alsof ik het niet eens lekker vond. Ik had als het ware mezelf gebrainwasht. Ik werd zo dun dat ik letterlijk al mijn spieren had verbrand. Er vielen zo plukken haar uit mijn hoofd onder de douche.'

Te dik

Tevens werd Jutta vier jaar lang niet meer ongesteld. Ze ging verder: 'Ze zeggen dat dat normaal is in de sport. Maar dat is echt niet normaal.' Ook gaf ze aan: 'Het zit altijd in mijn hoofd dat ik te dik ben. (…) Dat zal altijd een ding blijven.' Blijkbaar heeft ze last van een klein stemmetje die dit constant tegen haar zegt, maar is dit ondertussen al veel minder dan drie jaar geleden, volgens Leerdam.

Geen grammetje vet

Op haar Instagram postte ze in de tijd dat ze zichzelf te dik vond toch nog wel eens een enkele bikini foto, en als je dit ziet sla je toch steil achterover. Er is nog geen grammetje vet te bekennen. Dit bewijst nog maar eens extra dat het allemaal tussen Jutta's oren zat. Gelukkig maar dat ze op dit moment objectiever naar de situatie kan kijken. Zie hier de foto:

Voor het interview met Robbert Rodenburg, klik HIER

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN