Zoon Peter Gillis wordt nog steeds achtervolgd door overvallers

Show & Tel
Zoon Peter Gillis wordt nog steeds achtervolgd door overvallers
Show & Tel

Zoon Peter Gillis wordt nog steeds achtervolgd door overvallers

Zoon Peter Gillis wordt nog steeds achtervolgd door overvallers

In November 2021 sloeg het noodlot toe in huize Gillis: de zoon van Peter, Mark Gillis, werd overvallen en gewurgd tot zijn laatste adem. De familie wilt dat er gerechtigdheid komt voor deze mishandelingen en spant een rechtszaak aan.

Pepperspray en tasers

Het moest een avond van ontspanning worden in zijn chalet, maar niets was minder waar: toen Mark de sleutel in zijn voordeur wilde steken knalden drie mannen hem tegen de grond met pepperspray en tasers. Als hij binnen eenmaal vastgebonden is, wordt hij bedreigd met een mes en wordt er naar de kluis gezocht. Als die er niet blijkt te zijn, vluchten de daders met een zonnebril, portemonnee en wat horloges.

Slachtofferhulp

Mark heeft hier een behoorlijke klap van gekregen. In zijn woorden: 'Zodra de zon ondergaat, denk je eraan. En als ik 's avonds na werk laat thuiskom, komt het ook allemaal terug. Hij krijgt sinds de overval slachtofferhulp. 'Dat is praten, praten, praten. Heb ik veel baat bij.' Andere maatregelen die hij heeft genomen zijn beveiligingscamera's rondom het huis en een overvalknop waar Mark op kan drukken zodra er iets niet pluis lijkt.

De daders worden altijd gepakt

Vandaag was Mark samen met vader Peter Gillis aanwezig bij de rechtbank, omdat de zaak nog steeds in volle gang is. Peter liet dit weten op Instagram en zegt: 'Gelukkig gaat alles goed met Mark. Uiteindelijk worden de daders altijd gepakt!'

Daders willen vrijheid

Na afloop wordt het duo nog geïnterviewd door PowNed, waar verteld wordt dat de twee criminelen, die al gesnapt zijn voor hun daden, vrijheid willen tot hun (on)schuld bewezen is. Peter en Mark willen dus bewijzen dat zij verdienen langer vast te zitten in plaats van in vrijheid hun straf af kunnen wachten. Uiteindelijk gaf de rechtbank afwijzingen aan beide schorsingsverzoeken van de daders en kwamen vader en zoon blij de rechtbank uit gelopen.

 

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties